Spītīgi regresīvs • IR.lv

Spītīgi regresīvs

Pauls Raudseps

Aug pretestība pret Reira nodokli

Jābūt apveltītam ar sevišķu talantu, lai vienlaikus saniknotu gan biznesa haizivis, gan bagātību pārdalītājus. Šādas retas spējas piemīt finanšu ministram Jānim Reiram (JV).

Pagājušonedēļ Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Aigars Rostovskis komentārā Delfi rakstīja, ka «Laimdotas Straujumas valdības laikā finanšu ministrs bija Jānis Reirs, un lielā mērā tieši šī iemesla dēļ LTRK biedri bija gandarīti, ka tā valdība krita».

Gandrīz vienlaikus partija Progresīvie laida tautās interneta lapu Reirisms.lv, kurā atskan saukļi «REIRISMAM — NĒ!», «Reira izmaiņas ir netaisnīgas!» un «Reira izmaiņas ir diskriminējošas!».

Gan labējos, gan kreisos vieno sašutums par 1. jūlijā ieviestajām nodokļu izmaiņām, kuras uzliek nodarbinātajiem pienākumu maksāt minimālo sociālo iemaksu 170 eiro mēnesī — tik, cik būtu jāmaksā no minimālās algas —, pat ja faktiskie ienākumi ir mazāki. Tas ir smagi regresīvs nodokļu slogs — jo mazāk pelni, jo vairāk jāmaksā, un zem noteikta ienākumu līmeņa ir pat jāpiemaksā valstij par tiesībām strādāt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu