Jaunas izrādes, vakcinēti aktieri • IR.lv

Jaunas izrādes, vakcinēti aktieri

Herberts Laukšteins. Foto — Ieva Salmane
Anda Burve-Rozīte

Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins sāk sezonu ar jauniem aktieriem un uzskata, ka viņa teātrī skatītājiem būs gan droši, gan interesanti

Pagājusī sezona teātru pasaulei nozīmēja lielu finansiālo un morālo spiedienu — izrādes lielākoties vai nu nenotika, vai notika attālināti. Liepājas teātra situācija bija atšķirīga no citiem Latvijas repertuāra teātriem, jo juridiski teātris ir nevis valsts, bet gan pašvaldības paspārnē. Pirms gada, pagājušajā vasarā, tas izraisīja teātra direktora Herberta Laukšteina publisku paziņojumu, ka teātri var nākties slēgt — situācijā, kad skatītāju un izrāžu nav, tas vairs nespēj sevi uzturēt, kā arī nesaņem valsts atbalstu. 

Uz jauno sezonu Laukšteins raugās daudz cerīgāk, jo Liepājas teātrī vakcinēta lielākā daļa personāla, un viņš cer arī uz skatītāju veselo saprātu — kā visās kultūras institūcijās, arī šeit uz izrādēm varēs tikt ar Covid-19 sertifikātu. 

Laukšteina lielais sezonas jaunums ir paša kopā ar aktieri Leonu Leščinski un režisoru Dmitriju Petrenko izskolotais aktieru kurss — deviņi divdesmitgadnieki. Jau 19. augustā režisors Dmitrijs Petrenko un jaunie aktieri skatītājiem piedāvās padomju klasiķa Alekseja Arbuzova psiholoģisko drāmu Cietsirdīgās spēles. Septembrī teātrī varēs noskatīties vēl vienu šovasar tapušu Petrenko izrādi pēc Dankana Makmilana darba motīviem 1 000 000 labu lietu ar Edgaru Ozoliņu un Gati Maliku galvenajā lomā — izrāde ir dzīvi apliecinošs piedzīvojums. Savu piedāvājumu jaunajai sezonai liks priekšā arī Džilindžers — top Alesandro Bariko Neparasts stāsts, Gundars Silakaktiņš gatavo mīlas intrigu izrādi Romantisks farss, bet Edgars Pujāts izrādi par vientulību Monologs. 

Lai arī citus lielos teātrus Laukšteins uzskata nevis par konkurentiem, bet gan kolēģiem, viņaprāt, Liepājas teātris skatītājiem spēj piedāvāt savu unikālo nervu, kas rodas saliedētā ansamblī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu