Tic mūzikai un zinātnei • IR.lv

Tic mūzikai un zinātnei

Juris Kaukulis. Foto — Ieva Salmane
Anda Burve-Rozīte

Grupas Dzelzs vilks mūziķis un komponists Juris Kaukulis šovasar dzīvo intensīvu koncertu dzīvi un uzskata, ka pandēmija ne tikai daudz atņēmusi, bet arī devusi 

Kafiju Kaukulis negrib. Kādā no jūlija nogales dienām, kad atkal sola +30, viņš spožajā saulē samiedz acis un ar masku rokā dodas Miera ielas Grauzdētavā Rīgā pēc kaut kā atvēsinoša. Ir rinda, un mūziķis nolemj tajā nestāvēt. Viss latviešu dumpīgajam roka klasiķim raksturīgajā melnā (neskatoties uz karstumu!), uz krekliņa pievilcīga miroņgalva. 

Vasara Kaukulim ir karsta ne tikai fiziski, bet arī radoši — kā solomākslinieks, ar grupu Dzelzs vilks un citos sastāvos viņš koncertē vairākas reizes nedēļā. Jūlijā bija 18 koncerti. Vēl 30. jūlijā šo enerģijas spridzekli varēs dzirdēt Cēsīs, Iecavā, Pāvilostā, Liepājā, Rojā.

Kaukuļa panākumu sarakstā ar Dzelzs vilku, kas šogad svin 30. gadadienu, ir septiņas Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas par labākajiem albumiem un dziesmām, mūziku pieaugušo un bērnu izrādēm, arī filmām. 

Kopš 2012. gada Kaukulis koncertē ar mūsdienu tautas mūzikas grupu Jaunais Jāņu orķestris. Nesenākais viņa projekts — kopā ar abiem paša bērniem izveidotā grupa, pagaidām bez nosaukuma. Maijā trijotne sniedza koncertu VEF Kultūras pilī. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu