Gatavi! • IR.lv

Gatavi!

Foto: Zane Bitere, LETA
Elza Elksnīte, speciāli Ir

Tokijā startēs 33 sportisti no Latvijas. Pārliecinošam vairākumam — 26 — šīs būs pirmās olimpiskās spēles viņu karjerā

Tas ir visiem zināms — 3×3 basketbols! Tā sporta žurnālists Māris Rīmenis atbild uz jautājumu, kuriem mūsu valsts sportistiem ir vislielākās izredzes tikt pie medaļām. «Dabūt jau grib visi, bet Latvijai reālākie ir tieši viņi.»

Līdzīgi domā arī sporta žurnālists Dainis Caune: «Vislielākās izredzes ir tajā sporta veidā, kas kā amatieru sports īsti olimpiskā garā ir izaudzis līdz pasaules līmenim un tagad debitē olimpiskajās spēlēs — 3×3 basketbolā.» Caune gan norāda, ka cerība uz medaļām esot arī pludmales volejbolistēm Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai, kā arī tenisistēm Jeļenai Ostapenko un Anastasijai Sevastovai. Pārsteigumi, pēc žurnālista ieskatiem, varētu būt gaidāmi arī šosejas riteņbraukšanas grupu braucienā, šķēpmešanā un modernajā pieccīņā.

Savukārt bijušais Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents un ģenerālsekretārs Aldons Vrubļevskis atbild, ka ar prognozēm nenodarbojas: «Daudz ko izšķir gan veiksme, gan dažādu apstākļu sakritība, gan arī griba. Domāju, ka var būt medaļas un var arī nebūt, jo veiksmei blakus stāv neveiksme.»

Viegli nebūs

Uz gadu atliktajās 32. vasaras olimpiskajās spēlēs Tokijā Latviju kopumā pārstāvēs 33 sportisti 14 sporta veidos. Atklāšanas ceremonijā 23. jūlijā gods nest Latvijas karogu uzticēts basketbola 3×3 izlases kapteinim Agnim Čavaram un tenisistei Aļonai Ostapenko. Ar to Tokijā tiks aizsākta jauna olimpiskā tradīcija: ievērojot dzimuma līdztiesības principu, katras valsts karogu nesīs divi karognesēji — sieviete un vīrietis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu