Grūti prognozējams, bet mīlams bizness • IR.lv

Grūti prognozējams, bet mīlams bizness

Gundega Skudriņa, Skudras metropoles dibinātāja. Foto — Ieva Salmane
Anda Burve-Rozīte

Radošās aģentūras Skudras metropole dibinātājai Gundegai Skudriņai krīze devusi jaunus ideju virzienus un atzinību starptautiskā mērogā

Jūs atverat nelielu koka kārbu, glītu kā skandināvu dizaina reklāmās, un tajā — pelēcīgi sūnzaļš pusplaukstas lieluma akmens, gar kuru stutējas baravika spoži brūnu galvu. Arī jāņzāles. Un šampanietis. Blakus meditatīvi guldz upe.

Tā ir aina no radošās apvienības Skudras metropole un dizainera Mārča Ziemiņa kopprojekta Nepieradinatasnaktsmitnes.lv, kas zibens ātrumā tika izpirktas pirms gada, kad pirmoreiz Latvijā parādījās. Un šogad notiek tāpat — Gundegas Skudriņas izlolotajā Spoguļnamiņā virs Amatas upes, kā arī jaunradītajā namiņā uz mākslīgas minisalas ezera vidū Kurzemē neierastu, klusinātu atpūtu vēlas baudīt liels skaits cilvēku. Skudras metropole un dizaina risinājumu uzņēmums Don’t Panic par projektu Spoguļnamiņš virs Amatas upes 2020. gada decembrī plūca laurus starptautiskajā pasākumu konkursā BEA World Festival, kurā apbalvo labākos izklaides un kultūras pasākumus no visas pasaules. Viņi guva lielās balvas arī Eventex Awards, kas ir iespaidīga atzinība pasākumu un mārketinga nozarē pasaulē. 

Par Skudriņas radīto projektu, ko varētu saukt gan par unikālu viesnīcas un restorāna pieredzi, gan — kā viņai pašai patīk labāk — neparastu skaņu, garšu, smaržu un skatu piedzīvojumu, rakstīja mediji 30 pasaules valstīs. 

Ideja bija vienkārša: skaistā dabas vietā Cēsu pusē virs upes trosēs iekārt namiņu, kurā šaurā lokā iespējams paēst vakariņas vai pārlaist nakti, caur stikla sienām lūkojoties dabā. Skudriņas komanda šo piedzīvojumu piedāvāja ar ziemeļeiropeiski gaumīgu iekārtojumu un raksta sākumā minētajiem pārsteigumiem — uzkodām gastronomiski izveidota akmens un dažādu dabas velšu formās. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu