Bez kotletīna

Pērn lielu popularitāti sociālajos tīklos iemantoja sērpiepe jeb «meža vista», kad daudzi dalījās ar attēliem, kā tā izskatās, gan vēl pie koka būdama, gan jau pagatavota. Ar vistu šo sēni saista struktūra, it īpaši, ja to pagatavo līdzīgi kā putnu gaļu. Piemēram, izklapējot ar gaļas āmuriņu un cepot panējumā kā karbonādi
Marija Leskavniece
Print Friendly, PDF & Email

Meža vistas karbonādes un maizeskoka plovs — meklējam neparastas gaļas ēdienu alternatīvas vasaras mielastiem

Kreptīgs. Tā ir sajūta, ko meklēt maltītē, kad izsalkums nomācis prātu un gribas kārtīgi paēst. Līdzīgu sajūtu raksturo no japāņu valodas aizgūtais vārds «umami», ko lieto par vienu no piecām pamatgaršām — sāļumu, kas tomēr vienlaikus ietver arī sāta sajūtas rašanos. «To ir ļoti grūti raksturot,» atzīst Marta Turkopule, nevalstiskās organizācijas AUGam pārstāve. Viņi velta savu laiku un enerģiju, lai popularizētu augu valsts uzturu un parādītu, ka ēst vegāniski var būt ne tikai veselīgi, bet arī garšīgi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu