Nakts mežā • IR.lv

Nakts mežā

Laura Dumbere

Aizmigt un pamosties mājiņā meža vidū, tālu prom no civilizācijas jezgas, trokšņiem un lielceļiem — tas ir katra dabu mīloša pilsētnieka sapnis. Piedāvājam rūpīgi atlasītus naktsmītņu ieteikumus tik tuvu dabas krūtij, cik vien iespējams. Informāciju meklējiet Booking.com, Airbnb.lv un norādītajās mājaslapās! Rezervējiet laikus un neaizmirstiet par odu atgaiņāšanas aerosoliem!

Māja kokos

Cēsu novads, Priekuļu pagasts
Majakokos.lv

Vienīgās šādas «gaisa pilis» Latvijā. Bērnības fantāziju un atmiņu par «štābiņiem» iemiesojums! Mājas ir divas — Čiekurs un Baltais Čiekurs, piecus un sešus metrus virs zemes. Abām mājām ir āra terases starp koku stumbriem un zariem. Čiekuri atrodas Gaujas Nacionālā parka teritorijā trīs kilometru attālumā no Cēsīm, Niniera ezera pašā krastā, priežu meža ielenkumā. Ar kājām vai velosipēdu pa meža takām var nokļūt līdz Gaujai, Ērgļu klintīm un Kazu gravai. Nakšņošana šeit ir neaizmirstams piedzīvojums, jo jūties kā putns ligzdā. Kā raksta sajūsminātie viesi atsauksmēs, vairs negribas kāpt lejā!


Glempings Klaukas

Pēteralas iela, Sigulda, Siguldas novads
Glempings.lv

Netālu no Siguldas pilsētas dabas lieguma zonā atrodas maģiska vieta ar astoņām pļavā un mežā izkaisītām glempinga teltīm. Jūs esat starp bieziem mežiem, smilš-akmens klintīm, līdzās Gaujas krastam. Šeit pat nevar piebraukt ar automašīnu, paliels gabals jāiet kājām pa stāvu taku. Pļavā izvietoti stropi un saimnieko kupla bišu saime. Klaukas ir absolūta dabas oāze, kur jūties tālu prom no civilizācijas. Par ērtībām gādā liela, pilnībā aprīkota koplietošanas virtuve. Kopējās labierīcības piedāvā arī siltu dušu. Teltīs ir gultas, elektrības pieslēgums un sildītāji drēgnākām naktīm. Daži viesi savās atsauksmēs gan šķiet vīlušies par sauso tualeti un to, ka glempinga telts tomēr ir telts, nevis māja. Tāpēc iesakām vispirms apdomāt, cik tuvu dabai jūs vēlaties būt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu