Maize, kas prasa mācīties

Maiznieks Renārs Purmalis: «Bez ūdens, miltiem, ierauga un sāls ir vēl viena svarīgāka sastāvdaļa, ko īsti nevar nopirkt veikalā, — tas ir laiks.» Foto — Ieva Kalēja
Ieva Kalēja

Skābmaize top, izmantojot dabīgo ieraugu. Kāpēc tā kļuvusi tik populāra?

Kad pagājušā gada pavasarī pasauli satricināja jaunais koronavīruss, likās, ka sociālie mediji pārtapuši par topošo maiznieku forumu. Katrs, kam nebija slinkums, bija ķēries pie maizes cepšanas mājās, un fotogēniski maizes kukulīši maršēja interneta uzvaras gājienā. Rosība bija radusies arī ap maz dzirdēto un lielveikalos nenopērkamo skābmaizi. Cilvēki sāka paši to cept, un skābmaize parādījās arī vairāku maiznīcu plauktos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu