Galvenās vērtības • IR.lv

Galvenās vērtības

Jānis Lange. Foto — Edmunds Brencis
Aivars Ozoliņš

«Darbu ir ļoti daudz,» apzinās jaunais Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange

Līdzšinējais Latvijas valsts ceļu valdes priekšsēdētājs Jānis Lange sāks pildīt Rīgas pilsētas izpilddirektora amata pienākumus 17. maijā un būtu gribējis, lai šī saruna notiktu «pāris nedēļu pēc stāšanās amatā», kad būs detalizētāk iepazinies ar darbu plašo lauku. Tomēr sarunā 30. aprīlī tiešsaistē viņam bija gana daudz sakāmā gan par Rīgā darāmo, gan par principiem, kurus viņš apņēmies īstenot arī jaunajā amatā.

Intervijā mūsu žurnālam 2013. gadā, kad bija kļuvis par LVC vadītāju, Lange uzsvēra, ka vēloties atjaunot sabiedrības uzticēšanos ceļu būvētājiem. Tagad rīdzinieku uzticēšanās atjaunošanu pašvaldībai viņš uzskata par savu galveno mērķi un par kritēriju, pēc kura varēsim vērtēt viņa darbu.

Konkursa komisija jūs izvēlējās no 37 pretendentiem. Kā jums šķiet, kas jūsu piedāvājumā tai šķita labāks nekā citiem?
Viskorektāk šo jautājumu būtu uzdot konkursa komisijai, bet es pieļauju, ka mana pieredze, mans skatījums, varbūt vērtības un zināšanas bija tas, kas pārliecināja komisiju.

Kāpēc piekritāt pretendēt? Vai tad LVC  jums vairs nav, ko darīt?
Es strādāju LVC kopš 2008. gada, kopš 2013. gada esmu uzņēmuma vadītājs, jūlijā man beigtos kārtējais līgums. Un, apdomājot savu līdzšinējo darbību un nākotnes izaicinājumus, es sajutu, ka gribu kaut ko mainīt, gribu augt, attīstīties.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu