Četras valstis. Viena ģimene • IR.lv

Četras valstis. Viena ģimene

Čukuru ģimene — tētis Modris, Lelde ar mazo Lotti puncī, mamma Ligita un Matīss. Foto — Inga Vīņaude
Krista Draveniece

Samīļot savus tuvākos gan attālināti, gan klātienē. Čukuru dzimtas stāsts

Jelgavniece Lelde kopā ar vīru vācieti Adrianu dzīvo Briselē, viņas vecāki Ligita un Modris — Latvijā, brālis Matīss ar līgavu Rutu mācās un attīsta tēva biznesu Somijā, bet ome Lolita bauda nesteidzīgas vecumdienas ASV. 

«Mēs noteikti neesam tipiska latviešu ģimene,» Lelde smejas, atzīstot, ka attālums nekad nav bijis šķērslis mīlošām un tuvām attiecībām, it īpaši laikā, kad katram kabatā ir telefons ar vienmēr mirgojošu neizlasītas ziņas ikonu pie ģimenes čata. Bet krājumos noglabāts kāds mīļš video, ko nosūtīt savējiem tūkstošiem kilometru attālumā.

Abās okeāna pusēs

21. gadsimtā, bet īpaši pēdējā pusotra gada laikā noteikti būtu grūti atrast ģimeni, kas ikdienā nesazinās kopējā grupas sarakstē kādā no populārākajiem sociālajiem tīkliem. Pat ja viņus šķir valstu robežas un okeāni. Arī Čukuru ģimene nav izņēmums. Sarakstes elektroniskā atmiņa glabā ikdienas piezīmes un svarīgus vēstījumus jau gadiem ilgi. «Mums ir lielais čats ar nosaukumu Radu bars, kur ir visi brālēni, māsīcas, vecvecāki, tantes un onkuļi,» Matīss stāsta. Un mamma viņu papildina: «Tajā sūtām uzplaukušos dārza lepnumus, bildes no brīvdienu piedzīvojumiem, kā arī cītīgi sekojam līdzi, kad brālēns viens pats devies kārtējā pārgājienā pa Latviju!» 

Šobrīd ģimenes acuraugs ir Leldes meitiņa Lotte, kas maija beigās svinēs savu pirmo dzimšanas dienu. «Mums Lottīte ir pirmais mazbērns un īsts brīnumiņš, sekojam līdzi katrai viņas ikdienas gaitai Briselē. Leldei tas izveidojies kā pienākums mūsu mazajā ģimenes čatā, kurā esam mēs ar vīru un bērniem, dalīties ar visu, ko paspējuši nofilmēt, un, ja kādu dienu nav ielikusi video ar meitiņu, pat mans dēls — 27 gadus jauns puisis, kuru, šķiet, mazi bērni šobrīd vēl neinteresē — vakarā jautā, kur regulārais video ar Lotti, šodien neesam viņu vēl redzējuši!» stāsta vecmamma.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu