«Čau, vecāki!» • IR.lv

«Čau, vecāki!»

Redžīna Klapka

Bērnudārzu grupiņu kopējās sarakstes pārdzīvošanas stratēģijas

Ir daži brīži dzīvē, kad ir nenormāli svarīgi nostāties vienā vai otrā pusē. Piemēram, karā. Arī tad, kad jāizšķiras — drīkst vai nedrīkst vilkt zeķes sandalēs. Un, protams, kad jālemj, vai bērniem svētku paciņā būs saldumi vai tomēr izglītojošas grāmatiņas un ekoloģiski pekanriekstu un čia sēkliņu našķīši. Bez cukura. 

Vēlams būtu to izlemt, pirms atbildēt uz liktenīgo jautājumu kopējā čatā. Un no savām pozīcijām neatkāpties, pat ja nāksies mainīt bērnudārzu. Vai visu pasākumu izlikties, ka filmē savu mazulīti, lai tikai izvairītos no acu kontakta ar vecākiem no pretējās nometnes.

Stratēģija ir vienkārša. Pieņemsim, ka esat sentimentālo, padomju bērnību un bārkstaino Ziemassvētku konfekšu piedzīvojušo pulciņā. Jums šķiet, ka bez saldumiem nav svētku. Viens variants ir nopirkt paciņas pašam un nostādīt pārējos fakta priekšā. «Vakar biju bāzē, paciņām tik laba cena, ka nevarēja neņemt. No katra 2,5. Naudu atstāt Megijas skapītī.» Īsa ziņa kopējā čatā un tīri papīri! Tas gan prasīs nelielus ieguldījumus, bet ar laiku atmaksāsies. 

Otrs variants ir pārliecināt šaubīgos. Jāraksta būs daudz un vēlams prasmīgi jāspēlē uz jūtām. Izstāstiet pārējiem, cik ļoti jūs gaidījāt to saldumu paciņu, cik daudz kā jums bērnībā trūka. Neaizmirstiet arī ik pa laikam piebilst, ka savam bērnam citos dzīves brīžos nodrošināt veselīgu, sabalansētu un sezonālu uzturu. Bet svētki ir izņēmums! Ja paveiksies, pārējo vecāku sirdis salūzīs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu