Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Kopumā līdz pirmdienai Latvijā vismaz vienu vakcīnu pret Covid-19 bija saņēmuši 121 868 cilvēki, kas ir gandrīz 8% no pieaugušajiem iedzīvotājiem. Latvija gada otrajā ceturksnī varētu saņemt 406 283 Pfizer/BioNTech vakcīnu devas, informēja Veselības ministrija par ES panākto vienošanos. Ministrs Daniels Pavļuts (A/P) informēja, ka tiks organizēts kontrolēts eksperiments brīvās rindas pieejai kādā no masu vakcinēšanas centriem. Organizēt dzīvo rindu pagājušajā nedēļā ierosināja Valsts prezidents Egils Levits.

Valdība nolēma, ka no 7. aprīļa, ja saslimstība ar Covid-19 būtiski nepieaugs, ārtelpās varēs tikties līdz 10 cilvēkiem no divām mājsaimniecībām. Neatkarīgi no preču sortimenta un tirdzniecības platības durvis vērs visi veikali, kuriem ir atsevišķa ieeja. Mazākos tirdzniecības centros varēs strādāt visas tirdzniecības vietas, būs arī atļauta ielu tirdzniecība. Valdība jau iepriekš nolēma atcelt ārkārtējo situāciju pēc 6. aprīļa. 

Veselības ministrija valsts lielāko slimnīcu kapacitātes palielināšanai piešķirtos 14,9 miljonus eiro ir izlietojusi atbilstoši mērķim. 2020. gada laikā atbilstoši plānotajam veikti ieguldījumi Austrumu slimnīcas, Stradiņa slimnīcas un Bērnu slimnīcas pamatkapitālā, revīzijā secinājusi Valsts kontrole.

Bezdarbnieka palīdzības pabalsta izmaksas periods no četriem mēnešiem pagarināts līdz sešiem mēnešiem tiem bezdarbniekiem, kuri bijuši šī pabalsta saņēmēji laikā no 2020. gada 9. novembra, kad atkal tika izsludināta ārkārtējā situācija. To pagājušajā nedēļā nolēma valdība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu