«Es biju antivaksere» • IR.lv

«Es biju antivaksere»

19
Zīmējums — Arturs Kūss
Inga Spriņģe, Re:Baltica

Pirms sešiem gadiem Ilze bija pārliecināta antivaksere, bet tagad gaida Covid-19 poti. Trīsdesmitgadnieces ezoterisko pasaules uzskatu izmainīja vīrs, bērns un psihoterapija. Turpinām iepriekšējā numurā sākto tēmu par cilvēku neuzticēšanos vakcīnām un aizraušanos ar dažādām sazvērestības teorijām

Līdz 6. klasei Ilze šķielēja un svēti ticēja — tas tāpēc, lai viņa neredzētu vecāku strīdus. Tā teica mamma. Arī to, ka angīna ir neizrunātu problēmu un aizturētu pārdzīvojumu rezultāts. 

Viņa uzauga vidē, kur cieņā bija ezoterika, pašpasludinātā gaišreģe Ragaciema Agnese, vēdiskais dzīvesveids un astroloģija. Ilze ticēja, ka «domas un emocijas ietekmē mūsu fizisko ķermeni un tikai ar domu spēku mēs sevi varam izārstēt». Skolā un augstskolā viņa ar draugiem daudz diskutēja par slepeno organizāciju Illuminati, kas pārvaldot pasauli, un slepenām farmācijas kompāniju aliansēm jeb BigPharma, kas cilvēkus padara slimākus, lai pelnītu miljonus.

Rezultātā Ilze bija pārliecināta antivaksere, kas centās izvairīties no ārstiem un zālēm, jo tas viss «taču bija liels bizness». 

Pienāca 2015. gads. Ilzei piedzima dēls, un viņam vajadzēja saņemt mazuļiem paredzētās potes. Ilze bija pret. «Biju pārbijusies.» Taču vīrs pateica, ka dēlu vakcinēs. Viņi daudz diskutēja. Ilze internetā meklēja zinātniskos materiālus, lai pierādītu, ka vakcīnām var būt briesmīgas blaknes. Viņu biedēja iespēja, ka dēlam «piemetīsies autisms». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu