Linda Šīrone, vakcinēja ar tvitera palīdzību • IR.lv

Linda Šīrone, vakcinēja ar tvitera palīdzību

Liepājā Linda strādā kopš pagājušā gada decembra. Iepriekš bija ģimenes ārste Somijā. Foto no personīgā arhīva
Ieva Alberte

Priekšspēle beigusies, īstais cirks sākas tagad. Francija, Vācija aptur AstraZeneca vakcīnu izmantošanu. Manas prakses pacienti aktīvi lec nost no pieraksta. Jau rīt paliek vairākas devas neizmantotas. Ko darīt? Tā tviterī pagājušajā nedēļā ierakstīja ģimenes ārste Linda Šīrone Liepājā. Atbildēja vairāki rīdzinieki, kuri bija ar mieru braukt vakcinēties. Nebaidīja ne attālums, ne dzirdētais par blaknēm. Linda norādīja, ka priekšroku dos senioriem un cilvēkiem ar hroniskām slimībām. Vakcinācijas rinda nākamajai dienai piepildījās zibenīgi. Bija zvanītājs no Rūjienas! «Bet ko man bija darīt? Atverot flakonu, stundas ir skaitītas. Nepietiktu ar tiem dažiem entuziastiem, kuri paši interesējas,» saka daktere.

Agrāk viņa tviteri lietojusi epizodiski, taču pandēmijas laikā tik bieži «gribējās izkliegties, ka piestaigāju biežāk». Piemēram, virtuāli nouguņoja, ka būtu gatava lietot arī tās AstraZeneca vakcīnu devas, no kurām atteikušās citas valstis. Tobrīd vēl nebija zināms, ka pēc pāris dienām Eiropas zāļu eksperti AstraZeneca atzīs par drošu. «Taču manas prakses pacienti tā nedomā. Medmāsiņas zvana un aicina vakcinēties. Nākas noklausīties visu iespējamo,» saka Linda. 

Abas medmāsiņas esot cītīgas, pacietīgas un kompetentas, nesen beigušas Rīgas Stradiņa universitāti. Taču pēdējo mēnešu laikā «izdegušas». Kad Linda kādā rīta mazajā sapulcē teica, ka būs vēlreiz jāzvana pacientiem un jāpiedāvā AstraZeneca, «viena māsiņa sāka skatīties punktā sienā, otrai klusi bira asaras». «Izstāstīja, ko ikdienā dzird no pacientiem. Ārprāts! Aptuveni tā, kā no 30 Rimi kasēm vaļā būtu viena un visa neapmierinātība tiek pārdevējai,» stāsta Linda.

Tāpēc prakses vadītāja nolēma dot savām medmāsiņām pauzi un piesaistīt kādu, kurš apzvana ap 2000 reģistrēto pacientu. Pagaidām tāds cilvēks nav atradies. Darbs ir laikietilpīgs, ar sensitīviem datiem, prasa lielu skaidrojošo darbu, anketu aizpildīšanu, datu ievadīšanu elektroniski. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu