Šoferu pieskatītāji • IR.lv

Šoferu pieskatītāji

Andris Dzudzilo (pa kreisi) un Ingus Rūķis, Mapon vadītāji. Foto — Edmunds Brencis
Ieva Jakone

Ar īpaša risinājuma palīdzību latviešu uzņēmums Mapon pieskata šoferīšus visā pasaulē, pat Peru un Dubaijā. Izseko, mēra degvielas patēriņu, braukšanas kultūru un pat temperatūru kravas nodalījumā

Atceros, kā skolas datorklasē skenēju no mājas fotoalbuma līdzpaņemto fotogrāfiju, lai savā Draugiem.lv profilā ievietotu bildi. Tas bija sen. Ir izaudzis jau gandrīz pilngadīgs jaunietis, kopš 2004. gadā darbu sāka portāls Draugiem.lv. Tas piedzīvojis milzu uzplaukumu un pēc tam arī dabisku intereses zudumu, lietotājiem pārvācoties uz starptautiskām interneta tērzēšanas vietām. 

Lai gan portālā Draugiem.lv sabiedriskā dzīve vairs nemutuļo un dažs labs pusaudzis droši vien pat nezina, kas tas ir, uz tā bāzes ir izveidojusies vesela veiksmīgu jaunuzņēmumu impērija — Draugiem grupa. Iespaidīgākais no jaunuzņēmumiem ir starptautiskais apdrukāšanas milzis Printful, kas 2019. gadā spējis sasniegt 23 miljonu eiro apgrozījumu un nopelnīt astoņus miljonus. Taču tam līdzās aug arī autoparka pārvaldības un GPS izsekošanas iekārtu ražotājs Mapon, kura apgrozījums 2019. gadā arī bijis ievērojams — 4,9 miljoni. Jau četrus gadus pēc kārtas uzņēmuma apgrozījums audzis par 30%.

Pie datora ekrāna man pretī sēžas Mapon vadītāji Andris Dzudzilo un Ingus Rūķis. Abi divi ir vienāda svarīguma, norāda Draugiem grupas runasvīrs Jānis Palkavnieks. «Nav tā, ka viens ir Putins un otrs Medvedevs,» viņš pajoko. 

Gan Andris, gan Ingus ir izauguši Draugiem grupā. Andris sācis darbu pirms 11 gadiem kā Mapon iekārtu pārdevējs, Ingus pirms 16 — kā viens no pirmajiem Draugiem.lv programmētājiem. Nu jau piecus gadus viņi plecu pie pleca vada uzņēmumu, savā starpā dalot atbildības jomas. Ingus atbild par tehniskajām lietām, bet Andris par pārdošanu. Turklāt Andris uzņēmumā «piešķiļ lietas,» savu kolēģi uzliela Ingus. Lielās enerģijas dēļ kolēģi Somijā Andri iesaukuši par Duracell.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu