Vīrs, kas uzcēla miljardu vērto pili • IR.lv

Vīrs, kas uzcēla miljardu vērto pili

3
Dārgajā kompleksā Gelendžikā Melnās jūras krastā ir pils, atsevišķa viesu māja, tilts, kas tās abas savieno, un tunelis uz pludmali. Foto — Scanpix
Kristians Ešs, © Der Spiegel

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija filmā atmaskoto pārspīlēti grezno pili, kura it kā piederot Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, veidojis itāļu arhitekts Lanfranko Čirillo. «Mēs izmantojām fantastiskus materiālus, un es esmu lepns par savu darbu,» viņš saka. Taču aizvien neatklāj īpašnieku

Itālis Lanfranko Čirillo Maskavā ieradās pagājušā gadsimta 90. gadu sākumā un drīz vien kļuva par dzīvesstila skolotāju krievu jaunbagātniekiem.
Foto — Der Spiegel

Lanfranko Čirillo (Lanfranco Cirillo) pie datora sēž šortos un polo kreklā. Dubaijā ir karsti, un viņš gatavojas doties uz pludmali. Arhitekts, kas desmitgadēm ilgi palīdzējis Maskavas superbagātniekiem celt itāļu stila villas, auksto Krieviju pameta jau pirms krietna laika. Slēdzis pat savu arhitektu firmu Maskavā.

Taču Krievijas iedzīvotāji Čirillo darbus nav aizmirsuši, arī pateicoties nesenajai opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija filmai Pils Putinam, kuru var noskatīties YouTube. Filmas centrā ir luksusa savrupmāja Gelendžikā Melnās jūras krastā, kuru Putina tuvāko draugu loks uzcēlis speciāli Krievijas prezidentam, kā apgalvo Navaļnijs. Filmas auditorija ir iespaidīga — līdz šim tā skatīta 113 miljonus reižu. Aptaujas liecina, ka to redzējusi ceturtā daļa Krievijas iedzīvotāju. Kas ir pils arhitekts? Lanfranko Čirillo. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu