Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

ROMĀNS. MIŠELA MARLĪ. KOKO. MĪLESTĪBAS SMARŽA. IZDEVNIECĪBA LATVIJAS MEDIJI. Francija, 1919. gads. Augstdzimušas parīzietes jau uzskata par labo toni valkāt Koko Šaneles modelētos elegantos tērpus. Viņa tos veidojusi, mīlestības iedvesmota, taču traģisks negadījums pieliek punktu sapņiem par kopdzīvi ar mīļoto. Kā attapties pēc viņa nāves? Draudzene pasviež ideju radīt smaržas — kā pieminekli zaudētajai mīlestībai. Apgāda cena 13,60 €.


DABA. AUTORU KOLEKTĪVS. LATVIJAS LIGZDOJOŠO PUTNU ATLANTI 1980—2017. LATVIJAS ORNITOLOĢIJAS BIEDRĪBA. 
Apjomīgs izdevums par putniem Latvijā. 512 lappusēs apkopota informācija par vairāk nekā 220 ligzdojošo putnu sugām, to skaita un izplatības pārmaiņām. Katrai sugai veltīto grāmatas atvērumu ilustrē arī paša putna un tā tipiskās ligzdošanas dzīvotnes fotogrāfijas, kuras grāmatai dāvinājuši vairāk nekā 40 fotogrāfi. Cena internetveikalā Virja 22 €.


ĪSPROZA. REGĪNA EZERA. RE. MEMORIĀLO MUZEJU APVIENĪBA UN ŽURNĀLS PUNCTUM. 
12 stāsti, kas veidoti, iedvesmojoties no rakstnieces Regīnas Ezeras (1930—2002) daiļrades. Tos radījuši Osvalds Zebris, Inga Žolude, Nora Ikstena, Laura Feldberga, Elizabete Lukšo-Ražinska, Rvīns Varde, Dace Vīgante, Maira Dobele, Alise Redviņa, Aivars Madris, Svens Kuzmins un Kristīne Želve. Priekšvārda autore Ieva Melgalve, Gunta Bereļa pēcvārds un Ezeras romāna Aka tulkotājas itāļu valodā Margeritas Karbonaro eseja, kā arī Ezeras vēstules un fotogrāfijas no Rakstniecības un mūzikas muzeja. Cena Jāņa Rozes grāmatnīcā 8,25 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu