«Tolerances laiks ir beidzies» • IR.lv

«Tolerances laiks ir beidzies»

6
Foto — LETA
Baiba Kļava

Kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas policisti mēneša laikā veikuši 29 tūkstošus pārbaužu, lai kontrolētu drošības pasākumu ievērošanu

Latvijā ar Covid-19 inficējies viens no katriem 85 iedzīvotājiem. Saslimušo kopskaits jau pārsniedzis 22 tūkstošus, bet epidemiologu noteiktais kontaktpersonu skaits, kam šobrīd ir jāievēro karantīna, īsā laikā uzkāpis līdz 32 tūkstošiem, Ir noskaidroja SPKC. Augsto saslimstības rādītāju dēļ valdība līdz 11. janvārim pagarinājusi ārkārtējo situāciju, ieviešot arvien striktākus ierobežojumus. To kontrolē iesaistīti vairāki dienesti — valsts un pašvaldības policija, robežsardze un Nacionālie bruņotie spēki. 

Valsts policija kopā ar pašvaldības policiju mēneša laikā veikusi 29 tūkstošus pārbaužu un sākusi 1168 administratīvā pārkāpuma procesus par epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu.

Ir apkopoja informāciju, cik godprātīgi Latvijā ievēro drošības pasākumus.

Stingrāk uzrauga ceļotājus 

Šonedēļ spēkā stājušies vairāki jauni ierobežojumi, to skaitā pastiprināta ieceļotāju uzraudzība, aptverot arī sauszemes transporta kustību. Robežsargi sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem uzrauga lielākos ceļus robežu tuvumā un pārbauda, vai iebraucēji ir elektroniski aizpildījuši apliecinājumu vietnē Covidpass. Tā ir obligāta prasība, ierodoties Latvijā no citām valstīm, — apliecinājums jāaizpilda 48 stundu laikā pirms robežas šķērsošanas, citādi draud administratīvais sods 10—2000 eiro apmērā. Kopš oktobra vidus, kad elektroniskā sistēma tika palaista, tajā reģistrēti jau 140 tūkstoši apliecinājumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu