Ir iesaka • IR.lv

Ir iesaka

Gija Kančeli

14. novembris. KONCERTS. LNSO, RAIMONDS PAULS UN GIJA KANČELI DIGITĀLAJĀ KONCERTZĀLĒ. Nacionālais simfoniskais orķestris savā digitālajā koncertzālē piedāvā koncertu ierakstus. 14. novembrī komponistam Gijam Kančeli veltītais koncerts. Skanēs Raimonda Paula miniatūra no klaviercikla Naktstauriņi, Kančeli simfoniskais skaņdarbs À la duduki, svīta ar Paula izvēlētām kinomūzikas tēmām klavierēm un orķestrim, svīta Hanuma Riharda Zaļupes pārlikumā Xylem Trio, kā arī trio mūziķu radīti Kančeli mūzikas pārlikumi. Skatīt LNSO vietni YouTube.

No 10. novembra. IZSTĀDE. PSEIDOZINĀTNISKĀ KONFERENCE ZINĀTŅU AKADĒMIJAS IZSTĀŽU ZĀLĒ. Dažādām pseidozinātnēm veltīti mākslas darbi, ko radījuši desmit mākslinieki — pieci atzīti un pieci par viņiem jaunāki mākslinieki. Izstādē piedalās Baiba Baiba tandēmā ar Annu Malicku, Katrīna Neiburga un Estere Grāvere, Krišs Salmanis kopā ar GolfClayderman, Ivars Grāvlejs un Jānis Šneiders, bet Miķeļa Fišera pseidozinātnisko teoriju interpretēs māksliniece Kerija Arne. Izstāde apskatāma Zinātņu akadēmijas  2. stāva izstāžu zālē darbadienās no plkst. 8.30 līdz 17.

No 12. novembra. IZSTĀDE. SIGITA DAUGULE. GLEZNIECĪBA MĀKSLAS STACIJĀ DUBULTI. Līdz šim vērienīgākā gleznotājas personālizstāde, kurā varēs apskatīt jaunus, līdz šim neizstādītus mākslinieces darbus. Sigita Daugule rādīs lielizmēra eļļas darbus, kuru saturs līdzinās šifrētai dienasgrāmatai, kā arī tematisku ciklu, kas radies no kaķu fluīdiem, un «sarunas» ar Aspaziju, kuras muzejs ir rokas stiepiena attālumā no mākslas stacijas Dubulti. Facebook.com/artstationdubulti/

No 14. novembra. IZSTĀDE. ATCEROS, TĀTAD ESMU. NEUZRAKSTĪTIE STĀSTI: MĀKSLINIEČU ARHĪVI NACIONĀLAJĀ MĀKSLAS MUZEJĀ. Laikmetīgās mākslas centra veidotā izstāde aktualizē atšķirīgu mākslas vēstures lasījumu, balstoties padomju laika sieviešu mākslinieču pieredzē. Izstādes kodolu veido mākslinieces Rita Einberga (1921—1979), Laima Eglīte (1945), Maija Eliase (1924—1991), Mudīte Gaiševska (1935), Ruta Kreica (1946), Rasa Kalniņa-Grīnberga (1936) un Olga Neimane-Kateņeva (1908—2001). Izstādīti arī vairāki jaundarbi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu