Bez zalvēm • IR.lv

Bez zalvēm

Marija Leskavniece

Kas var kļūt par valsts svētku kulmināciju pandēmijas laikā, kad pulcēties uz salūtu Daugavmalā nedrīkst?


Gundega Skudriņa, 
pasākumu rīkotāja, Skudras Metropoles vadītāja

Dot prieku otram

Ja nevari mainīt apstākļus, maini attieksmi! Nevajag pieķerties tam, kas mums šobrīd nav lemts, bet izmantot to, kas ir dots. Kas tad ir salūta būtība? Prieks! Un šo prieku par Latvijas dzimšanas dienu mēs varam piedzīvot jebkurā gadījumā — tikai jautājums, vai to tiešām vēlamies un spējam nodot arī savējiem? Svētku kulminācija var būt arī mirklis ar ģimeni pie svētku galda. Vai no svecēm izlikta Latvijas kontūra, ko konkrētā brīdī vakara tumsā iededzina, kamēr katrs domā savu labo domu par Latviju un uzliek mīļāko latviešu dziesmu. Mums pierasts valsts dzimšanas dienu šajā tumšajā laikā svinēt ar lielu patosu, bet var svinēt arī ar hiphopu vai latviešu estrādi. Galvenais — radīt prieka mirkli!

Un, galu galā, labākais, ko varam svētkos darīt, ir dāvāt prieku citiem. Parasti ēdam kūkas un šaujam gaisā salūtu, taču šogad varam piezvanīt kādam, kuram to ļoti vajag tieši šajā vistumšākajā mirklī. Vai aizsūtīt ar kurjeru mīļāko Latvijas gardumu. Labā sajūta, ko var nodot otram, septiņkārtīgi aizstās salūta mirkli.

Mūsu ģimenē ierasts svinēt kuplā lokā ar daudzām draugu ģimenēm. Tā šogad nebūs. Tāpēc jau tagad meklējam, kā satikties Zoom, svinēt kopā šādā veidā. Jaunā paaudze mums vienmēr gatavo arī interesantus jautājumus par Latviju. Svētkos izvēlamies sacensības garu — noskaidrot, kurš visvairāk zina par Latviju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu