Atbildīgi • IR.lv

Atbildīgi

Nellija Ločmele

Atlaists! Pēc četriem gadiem ASV prezidenta amatā Donalds Tramps atkal kļūs vienkārši par vecu sirdīgu vīru, kura tvīti vairs nekustinās biržas indeksus un neliks sirdīm sažņaugties emociju galējībās — fanu sajūsmā un oponentu šausmās. Sašķelti gandrīz uz pusēm, amerikāņi šajās vēlēšanās ar rekordlielu dalībnieku skaitu tomēr pateikuši «nē» Trampam un «jā» demokrātu Baidena un Harisas duetam. Jaunievēlētā viceprezidente turklāt būs pirmā sieviete šajā amatā, vēl viens vēsturisks rekords! Tiesa, Tramps nav atzinis sakāvi un turpina šķendēties par plašiem vēlēšanu pārkāpumiem, taču šiem «alternatīvajiem faktiem» nav pierādījumu, un tāpēc gan žurnālistiem, gan tvitera algoritmam nemitīgi nākas labot ASV prezidenta melu plūdus. Arī atlaists, Tramps nav gatavs zaudēt.

Tikmēr mums jāgatavojas nepieredzētam pārbaudījumam — kā skaisti nosvinēt valsts dzimšanas dienu, nepulcējoties Daugavmalā ne uz armijas parādi, ne salūtu. Covid-19 infekcijas vilnis piespiež labāk palikt mājās, lai rūpētos par savu, līdzcilvēku un tātad visas mūsu valsts drošību. Kā būt kopā, tomēr esot atsevišķi? Šajā žurnāla numurā aicinājām radošiem prātiem ieteikt, ko darīt. Varbūt varam noteiktā stundā vakarā visi aizdegt sveces, atvērt logus vai durvis un kopīgi nodziedāt himnu, ieklausoties kaimiņu balsīs? Tā ir katra iespēja un atbildība — parūpēties par svētku sajūtu arī šajā drūmajā laikā. Nevis žēloties par to, kā mums nav, bet godāt to, kas ir.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu