Tā kā pagājušajā nedēļā saslimstība ar Covid-19 Latvijā pieauga par 50% un pirmdien slimnīcās ārstējās 165 pacienti, septiņi no tiem smagā stāvoklī, valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēdē nolemts izsludināt oranžo gatavības režīmu slimnīcu darbā. Tas nozīmē, ka slimnīcas šonedēļ pastiprināti gatavojas Covid-19 pacientu skaita pieaugumam. Epidemiologus satrauc, ka palielinājies arī mirušo skaits — līdz otrdienai tie bija 63. Valdība lēma par stingrākiem pulcēšanās ierobežojumiem — privātajos pasākumos iekštelpās varēs pulcēties 10, ārtelpās — 100 cilvēku, bet sejas maskas obligāti publiskās vietās būs jānēsā arī pēc 6. novembra. Valsts prezidents Egils Levits aicināja iedzīvotājus mobilizēties infekcijas apturēšanai.
Ja esi abonents, pievienojies šeit.
Turpini lasīt, atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!
Iepazīšanās piedāvājums ir.lv abonēšanai. Atcel jebkurā brīdī.
Jaunākajā žurnālā
Gada cilvēks. Gints Zilbalodis
Pirmais latviešu režisors, kurš atnesis Latvijai Oskaru un starptautisku panākumu straumi
Ir, ko svinēt!
Gada noslēgumā katram būs sava spilgtāko brīžu izlase, ar ko dalīties vistuvāko lokā. Taču gads nesis arī kopā ar visu Latviju svinamas skaistas uzvaras. Un cīņas, kas vēl turpināsies. To atspoguļo arī Ir gada cilvēku izlase.
- Redaktores sleja
- 18.12.2025.
- Nellija Ločmele
Ir, ko svinēt!
- Komentārs
- 18.12.2025.
- Aivars Ozoliņš
Saslēgšanās kalnā
Kāpēc Kariņa lidojumu lietā apsūdzēts tikai Citskovskis?
Kāpēc Kariņa lidojumu lietā apsūdzēts tikai bijušais Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, kurš lemšanā par specreisiem nemaz nepiedalījās?
Ārpus rāmjiem. Kā tapa godalgotais koka bērnudārzs Salaspilī?
Koka bērnudārzs Salaspilī tapa par spīti noteikumiem, kas neļāva tādu būvēt. Šogad tas saņēma Latvijas Arhitektūras gada balvu
Vanadziņa māja Cēsīs – sapnis par viesnīcu un restorānu
Pirms septiņiem gadiem Cēsu vecpilsētas sirdī no gruvešiem atdzima leģendārā Vanadziņa māja, kurā jauni latviešu uzņēmēji cerēja piepildīt sapni par savu restorānu un viesnīciņu. Šoruden restorāns H. E. Vanadziņš pirmo reizi ieguva prestižo Michelin Bib Gourmand apbalvojumu