Kinoteritorijas karte • IR.lv

Kinoteritorijas karte

Aniara
Kristīne Simsone

12 filmas, ko vērts noskatīties Rīgas Starptautiskajā kino festivālā (15.—25.10.)

Aniara. Rež. Pella Kogermane, Hugo Lilja
Cik tālu ir nākotne, kad Zeme kļūs neapdzīvojama un cilvēkiem būs jāsēžas kosmosa kuģos, lai meklētu izdzīvošanas iespējas uz citām planētām? Šis jautājums kā drūma, tomēr savādi saistoša briesmu sajūta karājas gaisā visu filmas laiku, nepārtraukti urdot skatītāja ziņkāri. Zviedru zinātniskās fantastikas darbs ar hipnotisku efektu.
Bezmaksas seanss Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un tiešsaistē 22. oktobrī plkst. 19.


Berlīne, Aleksandra laukums
. Rež. Burhans Kurbani
Multikulturālā lielpilsēta Berlīne šajā ekspresīvajā darbā ir krāšņs ietvars afgāņu izcelsmes vācu režisora veidotajam stāstam par savējiem un svešajiem, labajiem un ļaunajiem. Šie kontrasti nepārtraukti saduras stāstā par Rietumāfrikas bēgļa Frānsisa centieniem sākt dzīvi Vācijas galvaspilsētā.
Splendid Palace Lielajā zālē un tiešsaistē 22. oktobrī plkst. 21 un 25. oktobrī plkst. 18.


Divas strīpiņas.
Rež. Alise Zariņa
Ar nepacietību gaidu režisores Alises Zariņas (Blakus) īsfilmas pirmizrādi. Tajā apkopoti «divpadsmit neērti, dziļi personiski un sāpīgi stāsti par sievietēm, kuras veikušas abortu». Šos stāstus lasa, stāsta un pieredz seši aktieri vīrieši. Šādā veidā runājot par tik sarežģītu un sensitīvu tēmu, režisore mēģina noskaidrot, vai sabiedrības uzskati mainās, ja par grūtniecības pārtraukšanu runā vīrieši.
Splendid Palace Lielajā zālē un tiešsaistē 24. oktobrī plkst. 16.


Romijas salons.
Rež. Miša Kampa
Šī ir iejūtīga ģimenes filma par bērnu, vecāku un vecvecāku attiecībām, it īpaši brīžos, kad tās piemeklē smagi sarežģījumi — slimība. Darba un skolas rutīnas piepildīto ikdienu skolnieces Romijas ģimenē pēkšņi nomaina nesaprotamas situācijas un neizskaidrojama tuvinieku rīcība, un filmas veidotāji ar rūpīgu iedziļināšanos iemūžina bērna centienus izprast jauno situāciju. Tas paveikts godīgi, cieņpilni un aizkustinoši.
Tiešsaistē 18. oktobrī plkst. 13.30.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu