Uz skolu! • IR.lv

Uz skolu!

Nellija Ločmele

Nedrūzmēties, mazgāt rokas, vēdināt telpas — līdztekus ierastajiem mācību uzdevumiem šis ir jaunais «reizrēķins», kas visiem jāapgūst ar 1. septembri, lai skolas no zināšanu centriem nepārvērstos vīrusa izplatības epicentros. Citās valstīs jau pierādījies, ka kļūdas skolu atvēršanā maksā dārgi visai sabiedrībai. Tāpēc jārīkojas gudri, bez atlaidēm un paviršības jāievēro piesardzība, lai iespējami ilgi saglabājam zemo Covid-19 inficēšanās līmeni. Pašlaik visas Eiropas mērogā vēl drošāk nekā Latvijā ir tikai Vatikānā. Jāmēģina šīs pozīcijas noturēt arī rudens sezonā, kad pil gan mākoņi, gan deguni.

Bet skolas šonedēļ būs notikumu epicentrā vēl pirms mācību sākuma! 29. augustā līdz tām vajag aizstaigāt gan sirmgalvei, gan hipsterim — ja vien esi rīdzinieks un tavs vēlēšanu iecirknis iekārtots skolā.

Šīs ir izšķirošas vēlēšanas — iespēja mainīt varu galvaspilsētā ir reāla, un to nedrīkst laist garām, jo nākamās vēlēšanas būs tikai pēc pieciem gadiem. Nekādi vasaras pēdējo brīvdienu pikniki vai dārza darbi šoreiz nevar būt iemesls noslinkot ceļu uz iecirkni. Alus un kabači var pagaidīt līdz svētdienai. Katrai balsij ir svars — jo mazāk cilvēku piedalīsies, jo zemāka faktiskā barjera iekļūšanai domē, jo lielāka sadrumstalotība jaunajā vietvarā. Politiska šļura domē ir izdevīga tikai tiem, kas grib saglabāt gadiem iekopto korumpēto izsaimniekošanu, bet ne jau rīdziniekiem, kas par saviem nodokļiem vēlas drošu, modernu un cilvēcīgu pilsētu dzīvošanai. Kā Rīgas aktīvistu aptaujā teica Apkaimju alianses vadītājs Māris Jansons, vēlēšanas ir vieglākais pilsoņa pienākums, bet ar vislielāko ietekmi. Jābalso!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu