5 interesanti koncerti septembrī • IR.lv

5 interesanti koncerti septembrī

Beļģu dejotāja Lizbeta Gruveza un beļģu pianiste Klēra Ševaljē. Publicitātes foto
Gunda Miķelsone

10. un 11. septembris. Latgales vēstniecībā Gors un Lielajā ģildē Vestards Šimkus un LNSO. Čaikovskis, Grīgs un Rahmaņinovs

Septembrī atgūsim iekavēto — aprīlī paredzētais koncerts ieraudzīs dienasgaismu ar spožu romantisma simfoniskās mūzikas piedāvājumu, ko ar Nacionālo simfonisko orķestri sagatavojis Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs Ainārs Rubiķis. Pētera Čaikovska fantāzijuvertīra Vētra pēc Šekspīra izdzīvos Mirandas un Ferdinanda vētraino kaislību gammu, un Čaikovska garu pārņems arī Sergeja Rahmaņinova atpūtas laikā Drēzdenē komponētā Otrā simfonija miminorā. 

Savukārt pianists Vestards Šimkus iestudējis Edvarda Grīga klavierkoncertu — izcilu mūzikas arhitektūras piemēru, kurā vienā veselumā apvienojas gan grandiozu Norvēģijas kalnu vaibsti, gan miniatūru koka mājiņu atblāzmas un pāri visam — norvēģu tradicionālās mūzikas elpa.
Lnso.lv

18. un 19. septembris. Vidzemes koncertzālē Cēsis Sestais Starptautiskais čellu festivāls Čello Cēsis

Divas septembra dienas Cēsis būs kā radītas samtainā čella tembra mīļotājiem. Festivālu atklās četru mūziķu ansamblis, kurā apvienojušies jaunākās paaudzes Eiropas čellisti — Maksimilians Hornungs, Pauls Handške, Antons Spronks un Sebastiāns Brauns — ar kopīgi izraudzītu Johana Sebastiāna Baha, Volfganga Amadeja Mocarta, Semjuela Bārbera un Pētera Čaikovska mūziku. 

Galā koncertā kopā ar Nacionālo simfonisko orķestri, diriģentu Andri Pogu, čellistiem Maksimilianu Hornungu un Kristīni Blaumani skanēs Ludviga van Bēthovena uvertīra Leonora, Otorīno Respīgi Adagio ar variācijām čellam un orķestrim un Riharda Štrausa simfoniskā poēma Dons Kihots. Pirms sestdienas notikuma gaidāmas arī pirmskoncerta sarunas — ar festivāla solistiem sarunāsies mūzikas apskatnieks Orests Silabriedis.
Cesukoncertzale.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu