Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pirmdien beidzās kandidātu sarakstu pieteikšana Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām. Kopumā vēlēšanās piedalīsies 15 politiskie spēki. Pirmdien kandidātu sarakstu iesniegušās partiju apvienības Jaunā Saskaņa līdere būs uzņēmēja un bijušā Parex bankas līdzīpašnieka Kargina bijusī dzīvesbiedre Tatjana Kargina. Vēlēšanas notiks 29. augustā.

No pagājušās nedēļas stingrāk kontrolē ieceļotājus Latvijā un nepieņem ilgtermiņa vīzu pieteikumus, lai ierobežotu saslimšanu ar Covid-19. Jūlija sākumā reģistrētais saslimšanas gadījumu pieaugums liecinot par jaunu slimības izplatības aspektu — inficēšanos ārzemēs, ceturtdien teica SPKC direktors Jurijs Perevoščikovs. Valdība nolēma, ka no 16. jūlija anketēs iebraucējus Latvijā, bet par pašizolācijas pārkāpšanu varēs atņemt vīzu vai termiņuzturēšanās atļauju. 


Valsts kontrole vērsusies policijā par Nacionālā veselības dienesta (NVD) martā veikto aizsardzības līdzekļu iegādi. NVD masku un respiratoru iegādēm izlietoja 5,7 miljonus eiro. VK secināja, ka iepirkumu jaunā kārtība tapa novēloti — līdz 27. martam nebija zināms, cik un kādi aizsardzības līdzekļi nepieciešami. Veselības iestāde pieņēmusi vienpersoniskus lēmumus, un tas radījis korupcijas risku.

Pēc sarunas ar epidemiologiem Rīgas pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics teica, ka pārskatīs Tērbatas ielas pasākumu programmu. Kultūras programmai Tērbatas ielā jūlijā un augustā atvēlēti 150 000 eiro no domes budžeta. Piektdien Tērbatas gājēju ielas atklāšanas pasākumā novēroja masveida distancēšanās pārkāpumus. Policija sākusi administratīvo lietvedību par iespējamiem pārkāpumiem Tērbatas ielā 17. jūlijā. Pasākumu pieteica Centra rajona izpilddirekcija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu