Drūzma priekškambarī • IR.lv

Drūzma priekškambarī

1
Aivars Ozoliņš

No 15 Rīgas vēlēšanu sarakstiem izredzes iekļūt domē ir astoņiem

Iesniedzis savas partijas sarakstu, viens no pretendentiem uz varu Rīgā pirmdien paziņoja: «Mēs zinām, kā strādāt ar naudu!» Bet cits apsolīja, ka izveidošot banku pašvaldības uzņēmumu naudas apsaimniekošanai. Nav viegli noslēpt vēlmi pieklupt Saskaņas un Gods kalpot Rīgai desmitgadi kontrolētajiem apcirkņiem. Konkurence būs sīva — vēlēšanās 29. augustā piedalīsies 15 saraksti.

Vēl vairāk pēdējo reizi bija tikai vēlēšanās 2009. gadā, kad bija pieteikti 16 saraksti. Taču tolaik 5% barjeru pārvarēja un domē iekļuva tikai četri. Arī šogad tikai četras komandas var justies droši, ka būs nākamajā Rīgas domē. 

Tomēr paralēles būtu nevietā. 2009. gadā valdošo koalīciju uztaisīja Saskaņas centrs, kurš bija ieguvis 26 deputātu vietas, un Šlesera Latvijas Pirmā partija, kuras 12 deputāti kļuva par 2012. gadā uzkonstruētās Andra Amerika partijas Gods kalpot Rīgai kodolu. Pašlaik notiek tā laika situācijas tīšana atpakaļ — Ušakova un Šlesera pirms 11 gadiem veidot sāktā Krievijas parauga varas vertikāle brūk. Vēlētāji augusta beigās izlems, vai nākamajos piecos gados Rīgā būs iespējams atbrīvoties no kleptokrātu iekoptās saimniekošanas kultūras.

Kandidātu sarakstus var sadalīt trijās grupās. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu