Andrejs Sensnovis, uz zāles pļāvēja šķērso Ameriku • IR.lv

Andrejs Sensnovis, uz zāles pļāvēja šķērso Ameriku

Andrejs uz sava zāles pļāvēja, ko sauc par jājamo, vēl mājās Kalamazū. «Šis būs trakākais piedzīvojums manā mūžā,» viņš saka par šovu. «Līgumu uz 40 lappusēm iedevu apskatīties advokātam. Kāds draugs uzdāvināja zvaniņu, ko piekārt pie pļaujmašīnas laimei. Bet makā naudas vietā man būs tikai zivs zvīņas». Foto no personīgā arhīva
Ieva Puķe

 

Mičiganas štata Kalamazū iedzīvotājam Covid-19 karantīnas laikā mājās esot bijis tik garlaicīgi, ka viņš izlēma atsaukties e-pastam par dalību dažādos televīzijas šovos. «Kādreiz latviešu skoliņā spēlēju teātri, arī vidusskolā Minsterē uzvedumā tēloju policistu,» Andrejs pamato. Viņš gan vairāk bijis ieinteresēts izmēģināt laimi šovā, kur var iemācīties lidot, bet 53 gadus veco vīrieti izvēlējās The Great Grass Race Lielajām zāles sacīkstēm. Sešas komandas, katrā pa diviem dalībniekiem, 10. jūlijā ar zāles pļāvējiem sāka mērot ceļu no Losandželosas līdz Ņujorkai. 

Andrejs ir praktisks cilvēks, vadījis restorānu, cep maizi, ko pārdod latviešu centrā Garezers. E-pastā sevi sauc «Lielais letiņš», arī Skype saruna notiek latviski. Ģimenes uzvārdu pirmskara Latvijā gan rakstīja «Ščensnovičs», tēva vectēvs Grigorijs Ščensnovičs bija pareizticīgo mācītājs. «Bet, lūdzu, noteikti pieminiet: Instagram esmu «Grassraceandy». FacebookAndy Kbeightqgr,» Andrejs piekodina. «Tas ir mans radioamatiera vārds. Tikai Facebook vārda vidū neļāva lietot ciparu «8», dabūju rakstīt «eight».» 

Dēkainis cer, ka kāds ceļā iedos radio; radiosakarus varēs izmantot, lai prasītu palīdzību citiem radioamatieriem. «Arī letiņi, kas izkaisīti pa visu pasauli, varētu palīdzēt!» Šova dalībniekiem makā nedrīkst būt ne centa, viņi nedrīkst no cilvēkiem ņemt naudu. Atļauta ir lieka drēbju kārta, zobu birste, lukturis, nazis, telefons. Pārējais jāiegūst ar draudzību un labiem darbiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu