Pēteris Stradiņš: Valdība vairs neieklausās ekspertos • IR.lv

Pēteris Stradiņš: Valdība vairs neieklausās ekspertos

8
Ārsts Pēteris Stradiņš. Foto: Reinis Hofmanis

Stradiņa klīnikas Sirds ķirurģijas centra vadītājs Pēteris Stradiņš, no vienas puses, slavē Latvijas rīcību Covid-19 pandēmijas laikā, jo “mums bija laba kombinācija: pasaules klases speciālisti un valdība, kas spēja viņus uzklausīt”. Taču, no otras puses, tagad viņu satrauc politiķu, arī valdības šķietami pārkāptā izturības robeža.

“Gribu atgādināt, ka mums paveicies tikai tāpēc, ka esam kārtīgi ievērojuši ekspertu izstrādāto plānu. (..) mums nekā briesmīga nav tieši tāpēc, ka to visu darījām un ievērojām noteikumus,” saka ārsts.

Intervijā žurnālā Ir Stradiņš juniors norāda, ka jaunākie haotiskie valdības paziņojumi par dažādu ierobežojumu atcelšanu ir sasteigti. “Zinu, ka tos ne visos gadījumos rekomendējuši eksperti. Ekonomiskajiem apsvērumiem ir jābūt pakārtotiem tautas veselībai, bet pašreiz tā nav,” saka Stradiņš.

Viņu satrauc, ka “vienlaikus mēģinām atgūt brīvības robežas valsts iekšienē un meklēt komunikāciju ar visām valstīm, kas vien gatavas ar mums runāt, piemēram, par lidojumiem uz Skandināviju, Vāciju, kur situācija ir sliktāka. Kustība notiek pat Baltkrievijas, Krievijas virzienā”.

Stradiņš uzskata, ka varējām pagaidīt arī ar pulcēšanos, taču tur nostrādājis lobijs. “Tā vietā valdībai būtu jāspriež, kā šajos apstākļos stiprināt medicīnu, kā radīt bāzi, lai varam labi sagaidīt rudeni”.

Ārsts uzskata, ka esam atkāpušies no ekspertu izstrādātā plāna, ka politiķi ir padevušies, nav izturējuši spiedienu. “Tagad jācer, ka tas neatstās smagas sekas,” teic Stradiņš, kuru bažīgu dara tieši pēdējās nedēļas notikumi – ekspertos vairs neieklausās. Un tā ir slidena taka.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

Komentāri (8)

QAnon 28.05.2020. 13.19

“Kustība notiek pat Baltkrievijas, Krievijas virzienā”.
——————–
Atjaunot pasažieru kustību ar Krieviju vēl šogad varēja tikai valsts ienaidnieki, jo tur ir visvairāk ar Corona vīrusu inficēto, turklāt tur plosās arī AIDS un tuberkulozes epidēmijas. Nekādu pasažieru kustību ar lidmašīnām, vilcieniem vai autobusiem. Vienīgi, kas ir pieļaujams, vieglo automobiļu pārvietošanās Austrumu virzienā.

+3
0
Atbildēt

1

    andrejs > altinyildiz 03.06.2020. 11.30

    vieglo automobiļu pārvietošanās Austrumu virzienā.

    … Vēlams vienā virzienā.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    QAnon > andrejs 10.06.2020. 12.30

    One way

    0
    0
    Atbildēt

    0

Indulis Mauslis 01.06.2020. 10.09

Kā gadījuma ļaudīm vai slepenu mērķu sekotājiem varētu interesēt pandēmijas loģika? Tā pat nav nolaidība vai nepamatots optimisms. Tā ir prātu šaurība.

0
0
Atbildēt

0

Elektriķa dēls 28.05.2020. 12.46

Ekspertiem pietrūkt elementāru spēju ikvienam indivīdam saprotamā valodā pastāstīt piemēram par to kāpēc darba vietā nevajag ne distanci, ne masku, bet sabiedriskajā transportā vajag.
Valdībai varu pārmest to pašu ! Un ar konkrētiem darbiem ir vēl sliktāk – ko par valdības spēju liecina n-tie infekcijas perēkļi soc. apūpes iestādēs !??!?!?

+2
-2
Atbildēt

1

    Sskaisle > Elektriķa dēls 28.05.2020. 13.34

    Nekad neesmu ticējusi, ka Cīrule no VID mūžībā pati aizgāja.

    Vairāk iejūtības, mazāk jautājumu , dēls!

    0
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > Sskaisle 28.05.2020. 13.55

    Cik tad Austrumu robežas kontrabandisti var sēdēt dīkstāvē?

    Skaidrs, ka rausta aukliņas politiķu augšējos kambaros – eu – pietiek ākstīties, davai robežas vaļā

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    QAnon > Sskaisle 28.05.2020. 15.39

    Krievijas organizētās noziedzības un FSB, kuri caur sev prihvatizēto robežu un Latvijas telpu uz ES dzen preču, ieroču, narkotiku un cilvēku kontrabandu vagoniem un konteineriem, rūpalu tas neietekmēs. Tas ko pāri robežai sanes abu pušu pierobežā dzīvojošie krievi, nesastāda pat procenta daļu. Tie ir bīstami, tieši, kā infekcijas perēkļi.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu