Kas ir Holandes siers?

Nīderlandietis Makss Zvartjess. Foto — Edmunds Brencis
Ilze Vītola

Kopš nīderlandietis Makss dzīvo Latvijā, ierasto pusdienu sviestmaizi tagad aizstāj kārtīgs pusdienu šķīvis

Makss Zvartjess Latvijā ieradās 2014. gadā, lai studētu medicīnu. Patlaban rit viņa pirmspēdējais semestris. Jau sešus gadus puisim ir draudzene latviete Nora, un viņš ieguvis labu priekšstatu par mūsu ēšanas paradumiem. Makss dzimis un uzaudzis Hārlemā, nelielā pilsētā netālu no Amsterdamas. Tradicionālā Nīderlandes virtuve ir vienkārša un saprotama, kā vērtē Makss, tā ir līdzīga latviešu — kartupeļi, cūkgaļa, sakņu dārzeņi. Plašie līdzenumi un mitrais klimats ir pateicīgs lauksaimniecībai. Maksam šķiet, ka, salīdzinot ar Nīderlandi, Latvijā gandrīz nekad tā īsti nelīst.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu