«Otrās mammas» uz visiem desmit • IR.lv

«Otrās mammas» uz visiem desmit

Skolotājas Ingas Eglītes ģimene. Foto — Ieva Salmane
Alise Zita Zeidaka

Mēdz teikt, ka skola ir «otrās mājas», tātad skolotāji — «otrie vecāki», kas pandēmijas laikā  spiesti pielāgoties jaunam mācīšanas veidam. Kā ar skolēniem tiek galā skolotājas un daudzbērnu mammas Inga Eglīte un Ieva Apīne, kurām jābūt pilna laika mammām arī saviem bērniem?

Sagadījies tā, ka dienā, kad plānoju satikt Baložu vidusskolas skolotāju Ingu Eglīti, pieskatu vienu no viņas skolniecēm. Lieliski — būšu «spiegs» un uzzināšu, kā tad skolotāja strādā! «Mare, raksti glītāk! Tu proti,» atbild skolotāja, kad skolniece nosūtījusi mājasdarbu. Taču bēda par aizrādījumu nav liela — bērni zina, ka skolotājai rūp, lai uzdotais paveikts kārtīgi. 

Mare atceras, ka vēlreiz jānofotografē un jānosūta iepriekšējās dienas mājasdarbs. Vakar vakarā uz papīra putniem kritusi ēna, tāpēc skolotāja palūgusi atsūtīt skaidrāku bildi. 

Tātad drīz vien satikšu stingru skolotāju, kura piekasās par katru sīkumu, es nodomāju. Mare uzreiz iebilst: «Ja skolotājiem būtu jāliek atzīmes, tad mūsu skolotājai būtu desmit!» Jādodas noskaidrot, kā viņa nopelnījusi šādu novērtējumu.

Pirms «otrā apļa»

Satiekamies pēcpusdienā skvērā pie Baložu vidusskolas. 2. klases skolotāja ieradusies ar velosipēdu —  tā vislabāk var izvēdināt galvu pirms «otrā apļa». «Pirmais aplis» jeb rīta cēliens ir vistrakākais. Inga datoru ieslēdz ap septiņiem, ievada uzdevumus E-klasē, gatavo mācību materiālus nākamajām dienām un, ja izdodas, paēd brokastis. Pusdeviņos klases mācību WhatsApp čatā sasveicinās ar saviem 25 skolēniem un dod norādes par darāmo. Klasei rīta sasveicināšanās ir svarīgs rituāls.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu