Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Par to, kā Latvija atcels ārkārtējās situācijas noteiktos ierobežojumus, valdība lems nākamnedēļ. Premjers Krišjānis Kariņš (JV) pieļāva, ka viens no ieteikumiem varētu būt sabiedriskajā transportā un veikalos visiem nēsāt sejas maskas. Ārkārtējā situācija Latvijā pagarināta līdz 12.maijam.

Valdība otrdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas priekšlikumu ārkārtējā situācijā ļaut darba devējiem elastīgāk piemērot Darba likumu, darbiniekam dīkstāves laikā maksājot 70% no algas, nevis 100%, kā to likums paredz patlaban.

Saeima nolēma, ka bezdarbnieki, kam pabalsts beidzas krīzes laikā, vēl četrus mēnešus saņems 180 eiro lielu pabalstu. Sākotnēji pabalsts bija paredzēts mazāks, bet dienu iepriekš valdība lēma minimālo dīkstāves pabalstu noteikt 180 eiro, tāpēc arī bezdarbnieka pabalsts noteikts tāds pats. Pabalstus turpmāk varēs saņemt arī tie, kuri pašlaik nevar — pašnodarbinātas personas, kuras strādā nepilnu laiku. Viņi papildus pabalstam varēs saņemt arī 50 eiro piemaksu par katru apgādībā esošu bērnu.

Koalīcija vienojās piešķirt piecus miljonus eiro zinātnei, lai atbalstītu zinātniekus Covid-19 pētniecībā. Savukārt pašvaldību investīciju plānam piešķirs papildus 150 miljonus eiro. Vēl 75 miljonus eiro piešķirs reģionālo un vietējo autoceļu atjaunošanai. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu