Ko populārie Ir vāku varoņi saka žurnāla 10. dzimšanas dienā • IR.lv

Ko populārie Ir vāku varoņi saka žurnāla 10. dzimšanas dienā

3
Imants Ziedonis un Renārs Kaupers uz Ir pirmā numura vāka 2010. gada 8.aprīlī

«Kam mēs bildējamies?» Imants prasa.
«Iram. Tāds žurnāls jauns,» es saku.
«Un kā sauc to žurnālu?» — tā atkal Imants.
«Ir
«Ir
«Jā, Ir
«Ā, Tiesa arī būtu labs nosaukums,» Imants nosaka.
«Bet Ir arī labs,» — tā nospriežam vēlāk.
Lieldienu nedēļa, koronavīruss un ekonomiskās krīzes priekšvakars — kas par kontekstu pirmās desmitgades svinībām! Imants teiktu, ka laiki nav svarīgi, svarīgs ir cilvēks. Lai labā griba un providence ar Ir komandu! Ar Tevi, Nellija! Ar mums visiem!»
— Renārs Kaupers


«Apsveicu jubilejā! Tiesa, šo desmit gadu laikā Ir politiskais vēstījums un manis paša uzskati ir evolucionējuši pa dažādām trajektorijām — pasaule un cilvēki mainās. Tas ir normāli. Saucas — demokrātija, un apkarot citādi domājošos mums taču nepieklātos, vai ne? Būtiskais ir kas cits: žurnālu veido cilvēki, kuri mākslas un kultūras vidē ir savējie, mūsējie. Un tas gan ir svarīgi.»
— Alvis Hermanis


«Aktualitāte, dažādība, profesionālisms — tas ir žurnāls Ir! Tādam arī novēlu būt nākamajos 10 gados. Attīstītai sabiedrībai ir nepieciešams laikmetīgs medijs.»
— Valdis Zatlers


«Vienīgajam iknedēļas žurnālam, kuru lasa mana ģimene, es novēlu turpināt būt tikpat gudram, stilīgam un aktuālam. Paldies, ka esat!»
— Katrīna Neiburga

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu