Garšu atmodināšana • IR.lv

Garšu atmodināšana

Jauna vieta Vecrīgā laba alus cienītājiem. Bārā Malduguns brīvdienu vakaros notiek arī koncerti un dažādi pasākumi. Foto — Kristīne Madjare
Linda Tellgrena, Lindasvirtuve.lv

Rīgā jaunas iespējas — brokastis Tuvo Austrumu stilā, vjetnamiešu zupas un sviestmaizes, sulīgi liellopa steiki un latviešu brūvēts alus

Malduguns Vecrīgā 

Kad pirms gandrīz astoņiem gadiem satikās trīs draugi un nolēma darīt alu, diez vai viņiem bija apjausma, ka vaļasprieks pāraugs biznesā un dos vērtīgu pienesumu Latvijas alus kultūras attīstībai. Šodien alus mīļotājiem Malduguns vārds komentārus neprasa, tas ir apliecinājums gan klasiskām vērtībām, gan veiksmīgiem eksperimentiem. Darītava atrodas Raunā, bet Rīgas filiāle — bārs Malduguns — gada sākumā vēra durvis Kalēju ielā blakus Alberta laukumam. Kā stāsta viens no saimniekiem Krišjānis Zeļģis, bārs bija likumsakarīgs solis, jo gribējās vietu, kur iespējams nobaudīt visu darītavas sortimentu. Un radīt atmosfēru, kas liek cilvēkiem te uzkavēties.

Interjeru veidojusi Zane Paegle, tas ieturēts pieklusinātos toņos. Goda vietā, protams, Malduguns alus pudeles un dzērienu karte uz sienas, kuru veido palielinātas alus etiķetes. Piedāvājumā ir 12 lejamie pašu brūvētā alus veidi (2—4,50 €), divreiz vairāk — pudelēs (vidēji 4 € par 0,5 l). Šeit var nobaudīt arī Latvijas sidru un mājas kandžu. Visvairāk iecienītie miestiņi ir Cilpa, Sānslīde, Švīka, no jaunākajiem — skābā IPA Auglība. Malduguns alus brūveri nebaidās no dažādām garšām: alum pievieno cidonijas, čili, kakao, kafiju, Earl Grey tēju, zaļo sencha tēju, ķiršus un rabarberus. Mērķis ir iegūt līdzsvarotu garšu.

Brīvdienu vakaros bārā notiek koncerti un muzikāli pasākumi, par tiem var uzzināt bāra feisbuka lapā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu