Sensāciju nebūs • IR.lv

Sensāciju nebūs

2
Edvīns Balševics. Foto — Edvīns Brencis
Aivars Ozoliņš

Ko rīdzinieku labā darīs ierēdnis Edvīns Balševics, kas pilda atlaistās Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumus?

Atlaisto Rīgas domi līdz jaunievēlētās pirmajai sēdei vadīs trīs cilvēku pagaidu administrācija — Vides, Finanšu un Tieslietu ministrijas pārstāvji. Administrācijas vadītājs, VARAM valsts sekretārs Edvīns Balševics dala darba laiku starp domi un ministriju, kur tikāmies 28. februāra rītā. Viņš runā ļoti īsi un pastāvīgi uzsver, ka būs «maksimāli tehnisks». Tomēr pieļauj, ka varētu apstiprināt pilsētas budžetu, ko atlaistā dome nepaguva. Būtu arī gatavs publicēt pašlaik noslepenotos Rīgas Satiksmes auditu rezultātus un pārtraukt naudas apgūšanas shēmas.

Kādi ir svarīgākie darbi, kuri pagaidu administrācijai būs jāizdara?
Galvenais uzsvars ir uz «pagaidu» un «tehniskā administrācija» — nodrošināt Rīgas iedzīvotājiem pamatfunkcijas, kuras ikdienā nepieciešamas. Pamatuzdevums ir maksimāli neitrāli, tehniski novadīt domi.

Ko īsti nozīmē «tehniski»?
Viena funkcija ir pildīt domes priekšsēdētāja ikdienas pienākumus — visa ienākošā korespondence, departamentiem dot uzdevumus, nu, ikdienas dzīve. Otra funkcija — kā domei, ko mēs trīs aizstājam. Pašlaik iepazīstamies ar situāciju — kas ir iekavēts, kas ir kritisks, un tad organizēsim domes sēdes, izskatīsim pašus svarīgākos jautājumus.

Vai varat tos nosaukt?
Pašlaik skatāmies, kas ir ar budžeta projektu. Viena divpadsmitā daļa [no 2019. gada budžeta izdevumiem ikmēneša tēriņiem 2020. gadā] ir pietiekami, lai funkcionētu Rīgas pašvaldība. Skatīsimies, vai pieņemsim budžetu vai ne.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu