Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Corpus Christi
Ieva Augstkalna

ooooc Corpus Christi / Corpus Christi. Poļu režisora Jana Komasas filma ir stāsts par divdesmitgadīgo Danielu, kurš apcietinājumā piedzīvo garīgu apskaidrību. Pastrādātais noziegums un kolonijas pieredze neļauj viņam pieteikties garīgajam semināram. Pēc atbrīvošanas puisi nosūta strādāt kokapstrādes darbnīcā, taču pārpratuma dēļ viņš sāk kalpošanu mazpilsētas draudzē. Filma, kas šogad bija nominēta Oskaram kategorijā Labākā ārzemju filma, ir pārdomāts un precīzs kinodarbs, kurā katra aina izgaismo konfliktu starp noziedzīgu rīcību un kristīgo morāli. No 5. marta.

oooo Klejotāji / The Wanderers. Režisors Matīss Kaža jaunākajā darbā pievērsies vienaudžu portretējumam. Uzmanības lokā ir trīs divdesmitgadnieki, kuri katrs savā zemeslodes nostūrī mēģina atrast vietu jaunajā un vēl neiepazītajā pasaulē. Trīs gadu darbs trijās dažādās valstīs (ASV, Japānā un Latvijā) rezultējies ar izjustu un cilvēciski pietuvinātu vērojumu par jaunu cilvēku dzīves meklējumiem. No 5. marta.

oooo Vakars Toskānā / Dolce Fine Giornata. Marija Linde, Polijas ebreju pēctece un Nobela prēmijas laureāte, kopā ar vīru, meitu un diviem mazbērniem dzīvo Toskānā. Viņai ir romāns ar gados jaunāku Ēģiptes kristieti, piekrastes restorāna īpašnieku Nazīru. Pēc Romā notikušā terorakta Marija uzstājas ar kaismīgu runu, kurā vēršas pret baiļu izraisīto sabiedrības naidu pret bēgļiem un imigrantiem. No 6. marta.

ooooc Sieviete / Woman. Kinoprojektā, ko pirmoreiz izrādīja pagājušā gada Venēcijas kinofestivālā, apvienoti 2000 sieviešu stāsti. Filmas autori devuši balsi 50 dažādu valstu un kultūru pārstāvēm. Sievietes runā par izglītību, finansiālo neatkarību, mātes lomu, seksualitāti, attiecībām, slimību pārvarēšanu, un viņu teiktais ļauj sajust netaisnību, ar kuru sievietēm joprojām nākas sastapties. No 8. marta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu