Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Finanšu darījuma darba grupa (FATF) Parīzē paziņoja, ka Latvija netiks pakļauta pastiprinātai uzraudzībai jeb iekļaušanai «pelēkajā sarakstā». Ja tas notiktu, sadārdzinātos banku pakalpojumi, aizņemties kļūtu dārgāk arī valstij, investori Latvijai ietu ar līkumu. Tagad Latvijai jāturpina finanšu sistēmas sakārtošana. Ar kritisku vērtējumu Latvijas spējai novērst naudas atmazgāšanu un ierobežot masu iznīcināšanas ieroču izplatīšanas finansētājus 2018. gadā klajā nāca Eiropas Padomes ekspertu komiteja Moneyval. 

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra S & P Global Ratings paaugstināja Latvijas kredītreitingu no A līmeņa uz A+ līmeni un saglabāja stabilu nākotnes novērtējumu.

Prezidents Egils Levits izsludinājis likumu par Rīgas domes atlaišanu, un otrdien tas stājās spēkā. Pirmdiena bija pēdējā darba diena arī Rīgas domes deputātiem un mēram Oļegam Burovam (GKR). Līdz jaunas domes ievēlēšanai pilsētas saimniecisko dzīvi vadīs pagaidu administrācija — trīs Saeimas iecelti administratori no ierēdņu vidus. Domes ārkārtas vēlēšanas notiks 25. aprīlī.

No partijas GKR aizgājušos sešus valdes locekļus Eiženiju Aldermani, Irinu Vinniku, Igoru Solomatinu, Andreju Kameņecki, Vjačeslavu Stepaņenko un Jūliju Stepaņenko bijušais Saskaņas līderis Nils Ušakovs solījis iekļaut savas partijas kandidātu sarakstā. Savukārt Zaļās partijas biedrs Viesturs Silenieks apturējis darbību partijā un kandidēs no GKR saraksta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu