Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Spoku pilsētas antoloģija
Ieva Augstkalna

oooo Spoku pilsētas antoloģija / Répertoire des villes disparues. Nomaļā Kvebekas mazpilsētā iet bojā jauns vīrietis. Vietējie nevēlas sērās apspriest šīs nelaimes apstākļus, savukārt pašvaldības vadītājai rodas jaunas raizes — jānovērš apstākļi, kas apdraud kopienas tālāku pastāvēšanu. Starptautiski atzītais Kanādas kinorežisors Denī Kotē filmu veidojis uz 16 mm kinolentes, un tās graudainais attēls paspilgtina nojausmu par bailes izraisošo «citādību», kas apsēdusi vietējo kopienu.  Kino Bize no 27. februāra.

oooc Emma. Ir 18. gadsimta beigas, jaunā, apburošā un bagātā Emma Vudhausa (Anja Teilore-Džoja) ir pārliecināta, ka nemūžam neizies pie vīra un pati būs savas dzīves noteicēja. Taču, aizrāvusies ar citu jūtu dzīves sakārtošanu, pat nepamana, ka pašas mīlestība jau labu laiku ir tepat acu priekšā. Režisore Otuma de Vailda radījusi patīkamu filmu, kas kinovalodā iemieso Džeinas Ostinas romānam raksturīgo eleganci un rotaļīgumu. No 28. februāra. 


Ar ieročiem rokās / Guns Akimbo. 
Mailzs (Daniels Redklifs) pavada savas dienas pie datora, izniekojot laiku un kaitinot tīmekļa troļļus ar dzēlīgiem komentāriem. Kādu dienu viņš uzzina par interneta sensāciju Skizm, kas iesaista cilvēkus spēlē uz dzīvību un nāvi. Mailzs metas ķircināt spēles skatītājus un nejauši piesaista Skizm administratoru uzmanību, kuri nolemj vīrieti iesaistīt spēlē. Viedokļi par filmu atšķiras — vieni to sauc par kaunu, citi dēvē par vienu no labākajām datorfilmām. Vērtētāji arī nav vienisprātis, vai Redklifam beidzot izdevies nocirst Potera «asti». Neesmu redzējusi. No 28. februāra. 

ASV neatkarīgo filmu festivāls / US Independent Film Festival. ASV februārī atzīmē Black History Month, un tāpēc sešus festivālam izvēlētos kinodarbus vieno tēma «dažādība». Festivālu atklās oskarotā režisora Berija Dženkinsa (filmas Mēnessgaisma autors) veidotā drāma If Beale Street Could Talk (2018), savukārt noslēgs ne mazāk svarīgs kinodarbs — Spaika Lī 1989. gada filma Do the Right Thing. Ieeja bez maksas.  KSuns no 28. februāra līdz 1. martam.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu