Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Saeima nolēma par mēnesi pārcelt lēmuma pieņemšanu par Rīgas domes atlaišanu — uz 13. februāri. Decembrī Saeima pieņēma likumu grozījumus, kuri paredz iespēju pašvaldības domi ārkārtas vēlēšanās ievēlēt uz ilgāku termiņu nekā tikai līdz nākamajām vēlēšanām, taču Valsts prezidents pēc vairāk nekā 40 deputātu pieprasījuma apturēja likumu stāšanos spēkā, un Centrālā vēlēšanu komisija no 16. janvāra līdz 14. februārim vāks parakstus tautas nobalsošanai par apturētajiem likuma grozījumiem.

Pirmdien Rīgas mēra Oļega Burova partija Gods kalpot Rīgai (GKR) paziņoja, ka nepiekrīt koalīcijas partneru viedoklim par mēra nomaiņu, un aicināja vicemērus atsaukt pieprasījumu. Pagājušajā nedēļā Saskaņas un deputātu bloka Rīgai! vicemēri Anna Vladova un Druvis Kleins izteica neuzticību Burovam. Savukārt bijušais pilsētas galva Nils Ušakovs (S) pirmdien paziņoja, ka Burovs esot iznīcinājis visu, ko radījusi viņa vadītā dome.

Rīgas Satiksmes (RS) padome, norādot uz reputācijas riskiem, no valdes locekļa amata atsauca Emīlu Jakrinu, atlūgumu iesniedza arī valdes locekle Elīna Epalte-Drulle. 

Saeimā šā gada pirmajā sēdē darbā atgriezās deputāti Juris Jurašs (JKP) un Atis Zakatistovs (KPV LV), kuri darbu bija pārtraukuši pēc izdošanas kriminālvajāšanai. Decembrī Satversmes tiesa secināja, ka Satversmei neatbilst normas, kuras liedz kriminālvajāšanai izdotam deputātam piedalīties Saeimas darbā un saņemt atalgojumu pilnā apmērā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu