Žurnāls: Kāpēc ģenerālprokurors nav izmantojis savas tiesības sektas lietā? • IR.lv

Žurnāls: Kāpēc ģenerālprokurors nav izmantojis savas tiesības sektas lietā?

4

Kāpēc Latvijā var brīvi turpināt darbu Pirmā evaņģēliskā Jēzus draudze, kurā sludinātie uzskati apdraud cilvēku veselību un dzīvību? Tā droši vien jautā ne viens vien lasītājs, kad no medijiem uzzināja traģisko stāstu par dzemdētājas un viņas bērna nāvi kādā privātmājā Jelgavā, nesaņemot medicīnisko palīdzību – tikai ar Dieva vārdu un lūgšanām dzemdībās klāt stāvēja tagad apsūdzētais dzemdībās mirušās sievietes tēvs Valdis Simsons un viņas vīrs Renārs Jēgermanis. Apsūdzēta ir arī draudzes līdera Jāņa Dāvida sieva Solvita, kas dzemdētāju pameta bezpalīdzīgā stāvoklī.

Pēc likuma vienīgā amatpersona, kas tiesā var iesniegt pieteikumu par reliģiskās draudzes slēgšanu, ja tās sludinātie uzskati apdraud veselību un dzīvību, ir ģenerālprokurors, ceturtdien raksta žurnāls Ir.

Uz Ir jautājumu, vai ģenerālprokurors ir šādu lēmumu izvērtējis un kādi ir viņa apsvērumi par šo lietu, Ir nekādus Ērika Kalnmeiera komentārus nesaņēma. Vienīgā ar preses dienesta starpniecību sniegtā atbilde: «Tiklīdz būs pamats, ģenerālprokurors lems par ierosinājumu tiesai, kurā lūdz vērtēt draudzes slēgšanu. Šobrīd notiek pārbaude».

Valsts policijā Ir apstiprināja, ka saņemta informācija par šo draudzi un sākta resoriskā pārbaude saistībā ar iespējamām nelikumīgām darbībām.

Tiesību zinātņu doktors Ringolds Balodis, kas specializējies reliģijas tematikā, Ir atzina — šis būtu gadījums, kad ģenerālprokuroram ir pamats rosināt draudzes slēgšanu un «šādai organizācijai nevajadzētu turpināt darboties», taču vienlaikus bija skeptisks par to, kādas būtu šī soļa praktiskās sekas. «Tā ir tikai aisberga virsotne, jautājums ir dziļāks par vienas organizācijas slēgšanu. Mēs atkal saduramies ar jautājumu, kas saistās ar uzraudzību. Vienkārša likvidācija neko neatrisina — viņi pēc brīža reģistrēs jaunu organizāciju, ja vēlēsies, vai arī aizies pagrīdē,» komentēja jurists.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

Komentāri (4)

J.Biotops 10.01.2020. 13.11

Pārliecinoša argumentācija, briljantmirdzošs stils. Rakstiet vairāk, Jums padodas.

+1
0
Atbildēt

0

QAnon 12.01.2020. 16.34

Saņemt medicīnisko palīdzību vai atteikties no tās ir brīvprātīga lieta, bet OIK, ko patērētājiem uzspieda morālais kroplis, Savicka rokaspuisis Dombrovskis un viņa ekonomikas ministri, par ko tikai aizpagājušā gadā tika pārmaksāti 290 miljoni, gan nav. Cilvēki spiesti maksāt par to izdzimteņu dārgiem pirkumiem, ceļojumiem un ekskluzìviem sodomītu aksesuāriem.

0
0
Atbildēt

0

J.Biotops 10.01.2020. 13.16

Progresīvai sabiedrībai nav šaubu, ka nelaimē vainīgs ģenerālprokurors, kurš gan vēl cits. Nav izslēdzams, ka pats iestājies sektā, tomēr pagaidām ekspertu domas dalās – vai tas darīts Lemberga vai Sorosa uzdevumā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu