Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

ASV Finanšu ministrijas Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (OFAC) pirmdien paziņoja, ka Aivars Lembergs iekļauts sankciju sarakstā par korupciju, politisko partiju izmantošanu savās privātajās interesēs un amatpersonu korumpēšanu. Sankciju sarakstā iekļautas arī četras ar Lembergu saistītas organizācijas — Ventspils Brīvostas pārvalde, Ventspils Attīstības aģentūra, Biznesa attīstības asociācija un Latvijas Tranzīta biznesa asociācija. Saskaņā ar sankcijām bloķēti visi Lemberga un minēto struktūru īpašumi ASV, un sankcijām var tikt pakļautas personas un uzņēmumi, kas iesaistās ar tām darījumos. Otrdien Lembergs atkāpās no Ventspils Brīvostas pārvaldes valdes locekļa amata.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (A / P) paziņoja, ka nolēmis rosināt Rīgas domes atlaišanu. Viņaprāt, dome jau otro reizi nav spējusi izpildīt vienu no pašvaldības funkcijām — nodrošināt sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. Par domes atlaišanu vēl jālemj valdībai un Saeimai. Ja dome tiks atlaista, ārkārtas vēlēšanas varētu notikt 29. februārī. Saskaņa domes atlaišanu apstrīdēs Satversmes tiesā.

Baltijas valstu premjerministri piektdien Rīgā apsprieda kopējo dzelzceļa projektu Rail Baltica. Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass ir izteicis šaubas, vai projektu izdosies pabeigt, kā iecerēts, līdz 2026. gadam. Valdību vadītāji uzdeva satiksmes ministriem vienoties ar Eiropas Komisiju par risinājumiem un 7. februārī sola pārbaudīt, kā veicies. Palīdzību projekta īstenošanā solījušas arī Polija un Somija. 

Pirmdien Valsts nekustamie īpašumi un pilnsabiedrība RERE Būve 1 vienojās par tiesas procesu izbeigšanu Jaunā Rīgas teātra (JRT) rekonstrukcijas lietā. Būvnieki atbrīvos VNĪ būvlaukumu un nodos materiālus. Vienošanās arī paredz kompensāciju blakus esošo ēku bojājumu novēršanai un objektā veicamajiem konservācijas darbiem. Būvniekam ir jāatmaksā avanss. Savukārt VNĪ norēķināsies par reāli paveiktajiem darbiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu