Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pirmdien publicētie Latvijas Gāzes dabasgāzes tarifi 2020. gada pirmajam pusgadam rāda zemāko dabasgāzes cenu pēdējo desmit gadu laikā. To sekmējis gan dabasgāzes cenas kritums globālajā tirgū, gan Latvijas, Igaunijas un Somijas tikko noslēgtā vienošanās par vienota gāzes tirgus izveidi. Arī Sadales tīkls pagājušajā nedēļā informēja, ka no 1. janvāra samazinās sadales sistēmas tarifus nākamajiem pieciem gadiem. Sadales pakalpojumu tarifi vidēji samazināsies par 5,5%.

Latvijas IKP šā gada 3. ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, palielinājies par 2,9%. Savukārt mēneša vidējā bruto darba alga šā gada 3. ceturksnī pieauga par 8,3% jeb 84 eiro un sasniedza 1091 eiro par pilnas slodzes darbu.

Koalīcijas partijas otrdien vienojās Latvijas Bankas prezidenta amatam virzīt centrālās bankas padomes locekļa Mārtiņa Kazāka kandidatūru. Savākti nepieciešamie desmit deputātu paraksti Kazāka kandidatūras izvirzīšanai, un balsojums gaidāms 12. decembra Saeimas sēdē. Kazākam kā bankas padomes loceklim jau ir piešķirta pielaide darbam ar valsts noslēpumu. 

Saeima noraidīja opozīcijas deputātu rosināto veselības ministres Ilzes Viņķeles (A/P) demisijas pieprasījumu. Tikmēr pie Saeimas notika otrais pikets protestu virknē, ar kuriem mediķi cer panākt finansējuma pieaugumu veselības aprūpes nozares darbiniekiem tādā apmērā, kādā Saeima bija solījusi pērn decembrī pieņemtajos likuma grozījumos. Piketā pulcējās aptuveni 500 cilvēku. Valsts prezidents Egils Levits izsludināja 2020. gada valsts budžetu un piekodināja, ka Saeimai nākotnē ir jāatsakās no tukšu solījumu likumu pieņemšanas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu