
«Mēs esam mājās ēdēji un mājas ēdiena piekritēji. Pašu gatavotais vienmēr ir garšīgāks un labāks. Uz restorāniem ejam reti, tikai īpašos gadījumos,» stāsta Zane Kraupša. Foto — Ieva Salmane
Līdzīgi Prāta vētrai, arī Kraupšu ģimenei brīvdienas ir viņu laimīgās dienas, jo tad var doties uz laukiem — ziema vai vasara, sniegs vai lietus. Laukos visas ēdienreizes tiek baudītas pie kopēja galda, un sarunas šaudās no viduslaiku karaļiem līdz papagaiļiem
Mēs tiekamies viņu Rīgas dzīvoklī tieši uz vakariņām. Darbu sadalījums uzreiz skaidrs — uzņēmējs Nauris Kraupša ir ģimenes šefpavārs, bet viņa sieva Zane ir pavāra palīdze un atbildīgā par galda klājumu, kuram pat ikdienā jābūt skaistam. Galdā vienmēr ir sveces, ziedi un skaisti trauki. Kristera (14) un Annijas (11) uzdevums pagaidām ir ēst un slavēt. Vecāki uzskata, ka bērniem jāsāk piedalīties ēst gatavošanā tad, kad viņi par to izrāda interesi, nevis piespiedu darbaudzināšanas kārtā.