Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Projām
Sonora Broka

oooo Projām. Pēc lidmašīnas avārijas puisis attopas uz noslēpumainas salas. Tur plešas bezgalīgi meži, tuksneši ar mirdzošu spoguļvirsmu, pasakainas lagūnas. Viņu sāk vajāt kāds tumšs fantoms, no kura jāglābj arī jauniegūtais draugs — mazs putnēns. Ginta Zilbaloža trīsarpus gadus vienatnē radītā pilnmetrāžas animācijas filma vai ik dienu saņem pa starptautiskai balvai. Tomēr tā jāredz ne tikai atzinības dēļ — Projām pasaulei, it īpaši uz lielā kino ekrāna, piemīt suģestējoša pievilcība, tā aizkustina un paliek atmiņā.  Kino no 15. novembra.

oooo Džona F. Donovana nāve un dzīve / The Death and Life of John F. Donovan. Desmit gadus pēc TV zvaigznes Džona F. Donovana nāves jauniņais aktieris Rūperts Tērners atceras slepeno vēstuļu draudzību un to, kā tā iespaidoja abu likteņus pēc tam, kad slavenības privātās dzīves detaļas kļuva publiskas. Kanādiešu režisora Ksavjē Dolana kinodarbs apbur ar 90. gadu estētiku un sekošanu melodrāmas tradīcijai. Filmas tēmas pazīstamas no viņa agrākajiem darbiem — mātes un dēla attiecības, homoseksualitāte, bērnības atbalsis, aizspriedumi. Lomās Kits Heringtons, Natālija Portmane, Sūzana Sarandona, Keitija Beitsa un citi. Kino no 15. novembra


ooo
Kāpēc mēs esam radoši? / Why Are We Creative? Režisora Hermaņa Faskes dokumentālā filma ir veidota kā interviju sērija ar 21. gadsimta līderiem — zinātniekiem, mūziķiem, māksliniekiem, režisoriem. Filmā iekļauta 101 saruna, to skaitā ar Deividu Boviju, Džimu Džārmušu, Stīvenu Hokingu, Umberto Eko, Demjenu Hērstu, Bjorku, Marinu Abramoviču, dalailamu, Kventinu Tarantīno, Niku Keivu, Mihailu Gorbačovu un citiem. Kino Splendid Palace no 15. novembra.

Lemāna ‘66: Lielais izaicinājums / Le Mans ‘66. Filma balstās patiesos notikumos — konstruktoru grupai, ko vada Kerols Šelbijs (Mets Deimons) kopā ar sacīkšu braucēju Kenu Mailsu (Kristians Beils), uzdots neilgā laikā uzbūvēt Ford sporta automašīnu, kas pārspētu Lemānas 24 stundu sacīkšu favorītu Ferrari. Holivudas vēriena stāsts par 60. gadu auto kaislībām. Neesmu redzējusi. Kino no 15. novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu