12 pieturas punkti • IR.lv

12 pieturas punkti

Sonora Broka, žurnāla Ir kinokritiķe

Rīgas Starptautiskā kino festivāla mazais ceļvedis

Pieaugšanas labirinti

Mēs abi. Rež. Emīls Nesbijs Hansens
Dāņu režisors Hansens radījis jauneklīgas enerģijas un šaubu caurstrāvotu dokumentālo vērojumu. Skjols un Isabelle no Kopenhāgenas nesen kā izšķīrušies, bet viņi nevis izvairās satikties, bet iet uz koncertiem, zog ābolus, brauc brīvdienās un mācās, kā sadziedēt šķiršanās sāpes.
K. Suns 19. oktobrī plkst. 18.30.


Kolonija.
Rež. Ženevjeva Dilide de Sella
Divpadsmitgadīgo Milju gaida adatainais pārejas posms no bērnības uz pusaudzību. Savas jaunās identitātes meklējumos meitenei jāizšķiras — vai piekļauties skolas populāro bērnu grupējumam, vai turpināt draudzību ar zēnu no indiāņu rezervāta. Sarežģīto telpu starp diviem vecumiem un divām pasaulēm režisore veidojusi jūtīgi un poētiski, pustoņos — saulrieta, ielu laternu un ugunskura gaismā.
Splendid Palace Mazajā zālē 21. oktobrī plkst. 16.


Suvenīrs.
Rež. Džoena Hoga
Ceļojums uz 80. gadiem Londonā, kur brīvdomātāju kompānijas sirds ir jauniņā kinorežijas studente, trauslā un apburošā Jūlija. Kāda iepazīšanās bezrūpīgo Jūliju aizved uz daudz tumšāku realitāti — mīļotā kaisle un izsmalcinātība iet roku rokā ar atkarību. Titullomu režisore uzticējusi Onorai Svintonei Bērnai, savas draudzenes Tildas Svintones  meitai.
Splendid Palace Lielajā zālē 19. oktobrī plkst. 19.


Bāreņu nams.
Rež. Šahrbanū Sadata
80. gadu mainīgajā politiskajā situācijā Kabulā ir tikai viena vieta, kur visi sadzīvo neatkarīgi no tautības vai reliģiskās piederības, — tas ir bāreņu nams. Kodrats tur nonācis ne pēc savas gribas, taču viņam ir brīnumlīdzeklis, kas ļauj jebkuru grūtu mirkli pārvērst pasakā. Būdams kvēls Bolivudas kino fans, viņš iztēlē šīs ainas izspēlē kā krāšņa mūzikla numurus.
Splendid Palace Mazajā zālē 23. oktobrī plkst. 16.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu