VIDEO: Koka karošu meistars Talsu novadā: “Latvijas lauki neaizies postā” • IR.lv

VIDEO: Koka karošu meistars Talsu novadā: “Latvijas lauki neaizies postā”

1
Koka karošu meistars Kārlis Ziediņš. Publicitātes foto

“Koku neaizstās neviens cits materiāls. Es uzskatu, ka citi materiāli “nestāv klāt” dabīgajiem. Foršākais ir koka tekstūra un nokrāsas,” uzskata koka karošu meistars Kārlis Ziediņš Talsu novada Laidzes pagastā.

“Daudzi, kas dzīvo pilsētā, nesaprot, ko laukos var darīt – laukos nav teātra, nav kino, laukos nav nekā. Visi atspoguļo dramatisko un slikto. Bet ir cilvēki, kas atjauno vecos īpašumus un ceļ jaunas mājas. Latvijas lauki neaizies postā,” ir pārliecināts Kārlis.

“Man ir svarīgi, lai mūsu tradīcijas tiktu koptas un mēs nezaudētu identitāti,” uzsver Kārlis. “Esmu kurzemnieks. Visi saka, ka kurzemnieki ir iedomīgi, bet tā nav. Uzskatu, ka esmu tur, kur man ir jābūt.”

Projekts TUESI.LV rada video stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju.

Projektu TUESI.LV 100+ īsteno biedrība NEXT ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta saturu atbild biedrība NEXT.

Komentāri (1)

skaidrais 01.10.2019. 07.28

Malacis!

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu