Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Studentu gājiens pasaules klimata streikā 20. septembrī Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā. Foto — AFP/LETA

Pasaules klimata streikā 20. septembrī piedalījušies četri miljoni cilvēku, lēš organizētāji. Protests sākās Austrālijā, Klusā okeāna reģionā un noslēdzās ASV, kur gājienā Ņujorkā piedalījās kustības aizsācēja zviedru skolniece Grēta Tunberga. Rīgā vairāki simti aktīvistu pulcējās Vērmanes dārzā. 23. septembrī ANO Klimata rīcības samitā apstiprināta Latvijas pievienošanās trim iniciatīvām — par jauniešu iesaisti Parīzes līguma īstenošanā, par gaisa kvalitātes uzlabošanu, kā arī iniciatīvai par partnerību klimata rīcībai reģionos. 

Lielbritānijas Augstākā tiesa par nelikumīgu atzinusi premjerministra Borisa Džonsona lēmumu apturēt parlamenta darbu piecas nedēļas pirms 31. oktobrī paredzētās izstāšanās no Eiropas Savienības. Tiesa paziņoja, ka lēmums par parlamenta apturēšanu nav spēkā, un tagad parlamentam jāizlemj, kādu soli spert tālāk, un tas var sanākt uz sēdi jebkurā laikā. Opozīcijas Leiboristu partijas līderis Džeremijs Korbins pēc tiesas lēmuma aicināja Džonsonu atkāpties no premjera amata un izsludināt pirmstermiņa vēlēšanas.

Eiropas Parlaments pieņēma rezolūciju, kurā pieļauj pagarināt Lielbritānijas izstāšanās no ES termiņu. 

Eiropas Parlaments atbalstīja Kristīnes Lagardas kandidatūru Eiropas Centrālās bankas vadītājas amatam.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu