Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Neaizskaramais
Sonora Broka

ooooo Neaizskaramais / Untouchable. Analītisks, pat šokējošs atskats uz Holivudas mogula jeb «šerifa», kā Hārvijs Vainstīns pats sevi dēvēja, žilbinošo karjeras augšupeju un sabrukumu. Pasaulslavenu filmu producentu un neskaitāmu aktieru «krusttēvu», kura priekšā atvērās visas durvis, raksturoja milzu šarms un nekontrolējamas dusmu lēkmes. 2017. gadā viņa neaptveramo ietekmi kinoindustrijā sagrāva kustība #MeToo. Dokumentālā filma veidota, apvienojot atskatu uz leģendārā producenta dzīvi un personības veidošanos, kā arī aculiecinieku un seksuālās vardarbības upuru stāstus. Kino no 27. septembra.

Atkal neprātīgās kāzas / Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu? Jau otro reizi uz ekrāna amizants franču laulātais pāris Klods un Marī Verneiji saskarsies ar izaicinājumu saviem konservatīvajiem uzskatiem. Viņu četri znoti — Rašīds, Dāvids, Šao un Šarls — kopā ar sievām un bērniem nolēmuši pamest Franciju. Kloda un Marī uzdevums ir apturēt ģimenes no aizbraukšanas. Filma sola atkalredzēšanos ar rotaļīgās komēdijas tēliem, kā arī izlīdzinātāku, no etniskajām atšķirībām attālinātāku sižetu. Neesmu redzējusi. No 27. septembra.


Ziņotājs / The Informer. 
Notikumi risinās mūsdienu Ņujorkā. Specvienības veterāna dzīve neatgriezeniski mainās, kad viņš tiek apcietināts pēc kautiņa, kurā aizstāvējis sievu. Lai ātrāk izkļūtu no ieslodzījuma, Pītam Koslovam (Džoels Kinemens) nākas kļūt par FIB ziņotāju. Maskulīnā asa sižeta filma piedāvā plašu kinoelementu spektru, kas piedienas stāstam par nepelnīti apsūdzētu varoni, — policijas vajāšana, sadursme ar mafiju, grandiozs narkotiku darījums, precīzi veidota pakete žanra cienītājiem. Neesmu redzējusi.  No 27. septembra.

Slepenā istaba / The Room. Mistiskās drāmas sižeta katalizators ir mūžam aktuāls — tieksme pēc neiegūstamā. Kāds pāris pamet lielpilsētas dzīvi un pārceļas uz vecu mazpilsētas māju, kurai ir savs noslēpums — slepena istaba, un tajā piepildās visas vēlmes. Kā jau šādās filmās piedienas, notikumu virpulis iegriežas pēc tam, kad tiek pārkāpti noteikumi. Kāda vēlēšanās izrādās liktenīga. Neesmu redzējusi. No 27. septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu