Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) prasa vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (A/P) demisiju. LPS aicināja premjeru Krišjāni Kariņu (JV) uzņemties novadu reformas vadīšanu un lūgs Valsts kontroli vērtēt VARAM tēriņus reformas sagatavošanā. Kariņš atbildējis, ka uzticas ministram. Reģionālo attīstības centru apvienība paziņoja, ka mēģinājumi apturēt reformu ir nelietderīgi, un aicināja LPS nerunāt visu pašvaldību vārdā.

Daugavpils dome pieņēma lēmumu par izstāšanos no Latvijas Pašvaldību savienības, kura nespējot pārstāvēt pašvaldību intereses pret valdību.

Valdība vienojusies par papildu finansējumu prioritārajām jomām 2020. gada valsts budžetā. Lielāko papildu summu paredzēts piešķirt algu celšanai veselības un izglītības nozarē. No 1. janvāra brīvpusdienas 1.—4. klašu skolēniem būs solidāri jānodrošina gan valstij, gan pašvaldībām. Valdības partijas vienojušās paaugstināt neapliekamo minimumu līdz 300 eiro mēnesī nākamgad un celt minimālo algu līdz 500 eiro no 2021. gada.

No nākamā gada bezdarbnieka pabalstu maksās astoņus mēnešus, nevis deviņus, kā līdz šim, nolēma valdība. Tā plānots ietaupīt 12 miljonus eiro. Sociālie partneri apgalvo, ka pārmaiņas ar viņiem nav apspriestas. Darba devēji piekrīt labklājības ministrei Ramonai Petravičai (KPV), ka īsāka pabalstu izmaksa mudinās cilvēkus aktīvāk meklēt darbu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu