Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

FKTK padome pirmdien ar 1,028 miljoniem eiro sodīja Rigensis Bank par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas prasību pārkāpumiem. Par to brīdinājumu saņems valdes loceklis Renārs Degro, kuru jūnijā ekonomikas ministrs Nemiro (KPV LV) virzīja darbam Latvenergo pagaidu padomē. Rigensis Bank pērnā gada beigās bija devītā lielākā banka Latvijā.

Par mēnesi Latvijai pagarināts Moneyval ieteikumu izpildes termiņš — tie jāizpilda līdz 31. augustam, teica Finanšu izlūkošanas dienesta vadītāja Ilze Znotiņa. Par to Latvija vienojusies ar Eiropas Padomi. 

Latvijas Radio valde atklātā vēstulē pirmdien valsts augstākajām amatpersonām prasīja steidzami piešķirt 100 tūkstošus eiro atalgojumam jau šogad un 996 760 eiro nākamajam gadam. Valde norāda, ka finanšu trūkums apdraud iespēju nodrošināt sabiedrību ar kvalitatīvu, objektīvu un daudzveidīgu informāciju.  

Valdība atbalstīja finansējuma pārdali pedagogu minimālās algas palielināšanai līdz 750 eiro šogad. Finansējums paredzēts šā gada četriem mēnešiem — no septembra līdz decembrim.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu